darko šonc predstavio izborni program saveza slovenskih društava na htv-u

Kandidat Saveza slovenskih društava za zastupnika slovenske manjine u Saboru Darko Šonc kazao je, predstavljajući svoj program večeras na HTVu, da je njegov cilj rješavanje nagomilanih nesuglasja i jačanje suživota dvaju naroda.

Slovenske birače Šonc je pozvao da s optimizmom gledaju na ove izbore jer na njima slovenska manjina prvi put može izabrati svog zastupnika u Hrvatskom saboru.

Treba izabrati zastupnika koji će znati objasniti što muči Slovence u Hrvatskoj, kazao je Šonc, dodajući da zastupnik nacionalne manjine može pridonijeti da svakodnevni život njegovih sunarodnjaka bude bolji, ugodniji i manje stresan.

Ako uđe u Sabor, Šonc će se zalagati za rješavanje otvorenih pitanja između Slovenije i Hrvatske, koja, kako je rekao, pripadnicima slovenske nacionalne manjine već predugo zagorčavaju život.

"U Hrvatskom saboru pronaći ćemo nove sugovornike i uvjeriti ih da je najbolji put u pronalaženju zajedničkog cilja strpljenje i uvažavanje interesa obiju strana", kazao je Šonc.

Dodao je i da će se zalagati da granica između Hrvatske i Slovenije bude mekana i nakon ulaska Slovenije u Europsku uniju jer, kako je rekao, "nitko nema pravo postavljati zidove među prijateljima".

(Hina) am jn

Pročitajte više