"Daruvarac" prebačen u bolnicu nakon tučnjave, ozlijeđen je

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavic

DARKO Kovačević "Daruvarac" opet je završio na policiji.

Index neslužbeno doznaje da je sudjelovao u tučnjavi u zadarskom šoping centru.

Ozlijeđen u tučnjavi

Prema posljednjim informacijama, Kovačević je ozlijeđen u tučnjavi, kao i Ivan B. iz Zadra, dok je treći mladić, Igor B., prošao bez ozljeda, javlja Zadarski.hr. 

Također, Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je "Daruvarac" zadobio posjekotine i da je zbog toga prebačen u zadarsku Opću bolnicu. Zbog bolova u glavi u bolnicu je prevezen i Ivan B.

Informaciju o tučnjavi potvrdila nam je Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije.

"Danas u 16:20 je zaprimljena dojava da je u trgovačkom centru u Ulici Akcije Maslenice izbio sukob između tri muške osobe starosti 32, 36 i 35 godina. Brzom intervencijom policije oni su u roku pola sata dovedeni u službene prostorije. Nad njima sada traje krim istraživanje", rekla nam je glasnogovornica.

Osuda zbog premlaćivanja tinejdžerice

"Daruvarac" je u lipnju prošle godine u kafiću na zadarskoj Meladi 18-godišnju djevojku mlatio šakama i nogama u glavu i dok je bespomoćno ležala na podu.

"Dana 13. lipnja 2018. godine oko 21 sat, kad je oštećena došla u isti caffe bar, bez povoda ju je udario glavom u potiljak. Zatim je za njom otišao u WC optuživši je da ga vara, opalio joj je dvije do tri triske, a potom je u namjeri da je teško ozlijedi počeo udarati šakama po glavi. Kad je u WC ušao Ante Kokić i rekao: 'Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je', istom je odgovorio 'To i želim'.

U jednom trenutku Lorena je pobjegla u drugi WC. Ponovo je ušao za njom i ponovo je počeo tući šakama u glavu, a u jednom trenutku je uhvatio za glavu i s njom dva, tri puta udario u umivaonik, zbog čega je oštećenica Lorena pobjegla u unutrašnjost caffe bara, gdje ju je okrivljenik bez povoda i uz prisutnost drugih osoba hvatao za kosu, bacao na pod, a potom je i udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama te nogama u tijelo i glavu, uslijed čega je oštećenica Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne ozlijede", dio je presude "Daruvarcu".

Pušten na slobodu

On je na sudu priznao premlaćivanje, a zbog nanošenja teške tjelesne ozljede i prijetnje, osuđen je na pet godina bezuvjetnog zatvora. 

Presudu je dočekao na slobodi, ali je odmah nakon čitanja presude sproveden u pritvor iz kojega je pušten nakon mjesec dana.

Zbog zakona koji određuje maksimalno trajanje istražnog zatvora, do pravomoćnosti presude pušten je na slobodu. Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru odbilo mu je odrediti ikakve mjere opreza. 

Novi sukobi i incidenti

Nakon puštanja na slobodu, u travnju je u zadarskom kafiću sudjelovao u fizičkom sukobu s jednim mladićem. Nasrnuo je na 24-godišnjeg muškarca i pritom mu prijetio iz zasad nepoznatog razloga, a mlađi muškarac prijavio ga je policiji. Završio je u pritvoru. 

Nedugo nakon toga, u svibnju je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je ozlijeđen.

Policija nakon provedenog istraživanja sumnja da je upravo "Daruvarac" vozio Audi koji je izletio s ceste i zabio se u ogradu. Terete ga da je izazvao prometnu nesreću vozeći neprilagođenom brzinom, ali i da nije bio vezan. "Daruvarac" se uz to odbio podvrgnuti alkotestiranju i testiranju na opojne droge.

Pušten je na slobodu nakon što ga je ispitala prekršajna sutkinja.

S njim u autu je bio Ante Kokić, isti onaj prijatelj koji je bio u kafiću na zadarskoj Meladi dok je "Daruvarac" mlatio tinejdžericu. Ni on ni vlasnik kafića, koji je također bio prisutan za vrijeme "Daruvarčeva" brutalnog napada, nisu ga spriječili da tinejdžerici nanese teške ozljede.

Pročitajte više