Daruvarsko Gospodarsko vijeće traži hitno deblokiranje prometnica u Dežanovcu i Končanici

Gospodarsko vijeće grada Daruvara zatražilo je danas od nadležnih ministarstava da se hitno oslobode prometnice na području Dežanovca i Končanice koje već dva dana blokira udruga Hrvatskih nezavisnih seljaka (NHS).

Na danas održanoj izvanrednoj sjednici Gospodarsko vijeće ocijenilo je da Grad i daruvarski kraj zbog blokade trpe štete.

Pismo sa zahtjevom toga vijeća Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva gradonačelnik Daruvara Zvonko Cegledi uputio je MUP-u.

Gospodarsko vijeće Daruvara u svom pismu ističe da problem zemljišta treba rješavati kako priliči pravnoj državi i izražava nadu da će pravna država profunkcionirati.

Kako se doznaje iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, NHS nije kao miran prosvjed prijavio ni jučerašnju blokadu državne i županijske ceste u Dežanovcu niti današnju u Končanici na državnoj cesti Veliki Zdenci - Daruvar.

NHS je kao razlog blokade naveo odbijanje Općinskog vijeća Dežanovca da smanji koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta na području te općine sa 740 na 200 hektara. Smanjenjem koncesije, drže u Udruzi, više bi seljaka u budućim natječajima ostvarilo pravo na zakup ili kupnju državnog poljoprivrednog zemljišta.

(Hina) xskap yjn

Pročitajte više