Deklarirani homoseksualci mogu u profesionalnu vojsku Srbije



GAY I LEZBIJSKI centar Srbije izdao je danas priopćenje u kojem se tvrdi kako se pripadnici te populacije mogu slobodno natjecati za prijam u profesionalnu vojsku Srbije.

Ministarstvo obrane i Vojska Srbije su, nastavljajući proces reforme vojnog sustava i profesionalizacije vojske, nedavno raspisali natječaj za prijam profesionalnih vojnika, koji će trajati do 31. svibnja, a prema priopćenju koje je objavila agencija Tanjug, Centar navodi da "želi informirati gay i lezbijsku populaciju u Srbiji da, za razliku od Amerike i mnogih drugih država svijeta, mogu biti pripadnici Vojske Srbije i profesionalni vojnici".

"Vojska Srbije ne diskriminira kandidate na temelju seksualne orijentacije"

"Svi gay muškarci i lezbijke koji to žele i ispunjavaju uvjete natječaja mogu se prijaviti, jer Vojska Srbije ne diskriminira kandidate na temelju njihove seksualne orijentacije", naveo je taj centar. U priopćenju se Ministarstvo obrane i Vojska Srbije pozivaju da najstrože sankcioniraju bilo kakvo maltretiranje i šikaniranje pripadnika oružanih snaga na temelju seksualne orijentacije.

"Apeliramo da principe borbe protiv diskriminacije dokazuju i u praksi, ne samo u teoriji, i da učine sve da se u Vojsci Srbije sve manjinske grupe osjećaju dobrodošle", navedeno je na kraju priopćenja.

Pročitajte više