Desetero ozlijeđenih u prevrtanju minibusa na autocesti kod Jastrebarskog

PETERO ljudi je ozlijeđeno u nesreći minibusa varaždinskog Autoprijevoza koji se u nedjelju navečer prevrnuo na autocesti A1, na dionici od Karlovca prema Zagrebu, priopćeno je iz karlovačke policije.

35-godišnja putnica iz Zadra u nesreći je zadobila teške tjelesne ozlijede te je zadržana na liječenju u Općoj bolnici Karlovac.

Minibus se prevrnuo oko 21.40 sati na 28. kilometru autoceste, nekoliko kilometara od izlaza za Jastrebarsko. Vozilom je upravljao 46-godišnji vozač tvrtke AP Varaždin koji je minibusom vozio po lijevoj prometnoj traci prema Zagrebu.

U jednom je trenutku vozilo koje se nalazilo ispred minibusa naglo usporilo brzinu radi čega je vozač minibusa bio primoran skrenuti ulijevo kako bi izbjegao udar u automobil, a iza kojeg, čini se, nije vozio na propisanoj udaljenosti.

Udarac je izbjegnut, ali je minibus pri tom lijevom bočnom stranom najprije udario u metalnu zaštitnu ogradu, te se prevrnuo na istu stranu i nastavio klizati po kolniku na kojem se zaustavio tek na zaustavnom traku.

U prevrtanju, kojem je pridonio mokar i sklizak kolnik, ozlijeđeno je deset osoba, doznaje se iz karlovačke policije.

Materijalna šteta se procjenjuje na 22.000 kn.

I.K.

Pročitajte više