Deseterostruki ubojica ubijao zbog seksualnih fantazija

"BIND, torture and kill" (sveži, muči i ubij) ili BTK - kratica je kojom se Dennis Rader godinama potpisivao na mjestima stravičnih zločina u kojima je ubio deset osoba. Rader je osumnjičen da je od 1974. do 1991. godine ubio desetero ljudi, a na prvom saslušanju pred sudom i porotom, BTK je priznao krivnju. Kako kaže, ubijao je radi fantazija, i to seksualnih.

Danas 60-godišnji Rader na jučerašnjem se saslušanju pred sucem Gregom Wallerom izjasnio krivim za svaku točku optužnice, a u nekim je trenucima ispravljao suca Wallera koji je krivo pročitao pojedine datume iz točaka optužnice.

BTK je Walleru smireno i polagano iznosio detalje svojih zločina, a kako je sam rekao, dugo i iscrpljujuće suđenje može završiti jedino odlukom o njegovoj krivnjom. Govoreći o zločinima, BTK je rekao kako je provalio u kuću Josepha i Julie Otero koje je vezao.

Oterovima, svojim prvim žrtvama, je rekao da je tražen te da mu treba vozilo i hrana. Rekao je i da je u jednom trenutku Josephu, dok je bio vezan, dao jastuk kako bi mu bilo ugodnije.

"Shvatio sam, znate, da sam već... Nisam imao masku ili nešto. Mogli su me identificirati." - priča BTK, pa nastavlja; "Odlučio sam otići korak dalje dalje i ubiti ih." Ubojica je nakon toga opisao kako je izvršio ubojstva, međutim, kaže da žrtve nisu odmah umrle.

"Nikad prije toga nisam nikoga udavio, tako da uistinu nisam znao koliko moram pritisnuti osobu ili koliko će dugo to trajati." - kaže Rader.

Osim opisa ubojstava, BTK je potvrdio kako je neke žrtve uhodio što je također detaljno objasnio. Ispričao je i kako je žrtve birao najprije nasumce, nakon čega su pojedini kandidati postali najpogodniji za izvršenje njegovog smrtonosnog plana.

"Ako se netko nije iskazao, samo sam prešao na drugoga." - objašnjava ubojica. Sudu je rekao da je žrtve birao prema svojim fantazijama. Upitan o kakvim se fantazijama radi, Rader je odgovorio "seksualnim fantazijama".

"Ako ste puno čitali o serijskim ubojicama, oni prolaze kroz ono što oni zovu različite faze. U fazi potrage uglavnom tražite žrtvu. Možete tražiti mjesecima ili godinama, ali nakon što se jednom "zakačite" na određenu osobu, postanete uhoda. Možete ih imati nekoliko, ali ustvari se zanimate za jednu osobu. One tada postaju žrtve. Odnosno, to je ono što vi želite da one budu." - dodao je BTK.

Zanimljivo je da je Rader neposredno prije uhićenja imenovan predsjednikom crkvenog vijeća Luteranske crkve u Wichiti u kojoj je 30 godina bio član vijeća. Ovu je informaciju američkim medijima potvrdio pastor crkve Michael Clark koji je Radera dobro poznavao.

BTK je uhićen u rutinskoj prometnoj kontroli, a prije uhićenja je radio kao nadzornik zadužen za žalbe po komunalnim pitanjima u Park Cityu u predgrađu Wichite.

Pročitajte više