Detalji drame u Zagrebu. Policija ih legitimirala, oni bježali pa razbili sedam auta

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

SINOĆ nešto prije 21 sat došlo je do velikog meteža u Zagrebu, na području Maksimira. Na križanju Maksimirske ceste i Mandlove ulice bilo je više slupanih automobila. Na livadi uz cestu bili su policajci u civilu, s fantomkama na glavama, te su polegli četiri muškarca.

Kako je priopćila zagrebačka policija, radilo se o realizaciji uhićenja četiri muškaraca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u domove. Sve se, kako su rekli, odvilo oko 20:50. 

 

Policija je sada objavila više informacija.

"Jučer, 12. prosinca oko 20.50 sati na području Maksimira, operativnim radom policijskih službenika došlo je do uočavanja mogućih počinitelja kaznenih djela koji su se u tom trenutku nalazili u vozilu koje je bilo zaustavljeno na semaforu na znak crvenog svjetla. 

Prema do sada prikupljenim informacijama, osumnjičeni 36-godišnjak upravljao je Maksimirskom cestom u smjeru istoka, kod raskrižja s Mandlovom ulicom, a kretao se vozilom Mazda dok su se u vozilu nalazila trojica putnika starosti od 19 do 34 godine. Po uočavanju, policijski službenici, upravo u trenutku zaustavljanja tog vozila zbog crvenog svjetla na semaforu prilaze mu s ciljem uhićenja sumnjivih osoba.

Uz procjenu minimalnog rizika, s obzirom da vozilo tada nije bilo u kretanju, legitimiraju se i izdaju naredbe na što se vozač oglušio i s namjerom bijega oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku.  Nad svim osobama uporabljena su sredstva prisile nakon čega su privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje", objavila je policija.

Pročitajte više