Objavljeni detalji nesreće kod Gline. Poginuli motociklist i suputnica, uhićen mladić

Screenshot: Google Street View

Jučer oko 14:20 sati u mjestu Gornji Viduševac na području Gline dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Nesreću je skrivio 25-godišnji mladić koji je uslijed neprilagođene brzine automobilom sisačkih registracija u zavoju prešao na suprotnu prometnu traku.

Udario je u motocikl sisačkih registracija, kojim je upravljao 58-godišnjak, dok se kao suputnica na motociklu nalazila 55-godišnja državljanka Republike Srbije. Motocikl je od siline udarca odbačen na travnatu površinu.

Automobil sisačkih registracija nastavio se kretati i udario u automobil austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 70-godišnjak. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je 25-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0.47 promila. 

25-godišnjak uhićen

Motociklist i njegova suputnica smrtno su stradali na mjestu događaja, dok je 70-godišnji vozač automobila lakše ozlijeđen. Tijela preminulih prevezena su u Opću bolnicu u Sisku, gdje će biti provedena obdukcija. 

Proveden je očevid kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku. U vremenu od 15 do 21 sat za sav promet bila je zatvorena državna cesta D6, dok se promet odvijao obilazno.

25-godišnjak koji je izazvao prometnu nesreću je uhićen. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Pročitajte više