DETALJI NESREĆE U SPLITU Maturanticu na pješačkom prijelazu oborio drogiran, ostaje u zatvoru

Foto: Index

40-GODIŠNJAK koji je u ponedjeljak na pješačkom prijelazu u Gundulićevoj ulici u Splitu oborio 17-godišnju maturanticu Glazbene škole Josipa Hatzea bio je pod utjecajem droga. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o kokainu i amfetaminu. Već ranije je hvatan s manjim količinama marihuane pa je Državno odvjetništvo zatražilo određivanje istražnog zatvora kako za upravljač ne bi ponovno sjeo drogiran i opet nekome naudio. Sudac istrage prihvatio je zahtjev tužilaštva.

Nesreća se dogodila oko 18:30 sati pred kućnim brojem 25, odnosno, splitskim Centrom za socijalnu skrb. Djevojka se vraćala iz škole udaljene manje od sto metara od pješačkog prijelaza. Nakon što je Smartom oborio maturanticu, 40-godišnjak se nije zaustavio i pružio joj pomoć, nego je pobjegao. Policija ga je ipak ubrzo pronašla i privela. 

Maturantica je s teškim ozljedama pluća i glave prebačena u splitsku bolnicu. 40-godišnjaka terete da je izazvao prometnu nesreću s osobito teškim ozljedama te za nepružanje pomoći. Kazna može biti i do osam godina zatvora.

 

 

Pročitajte više