Detalji požara u Koprivnici: Majka bacila dijete kroz balkon i spasila ga

Foto: Podravski.hr

DAN nakon što je u Koprivnici izgorjela kuća, a u tom požaru muškarac izgubio život, kći preminulog opisala je detalje užasne tragedije.

U subotu u 20.12 sati na nepoznat način izbio je požar u obiteljskoj kući u Koprivnici na adresi Vinica 243. Prilikom gašenja požara pripadnici koprivničke Javne vatrogasne postrojbe (JVP) na katu kuće pronašli su mrtvo tijelo muškarca, kratko je priopćila Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Policija je očevidom utvrdila da je do požara došlo uslijed ljudskog djelovanja na neutvrđen način u prostoriji potkrovlja kuće, u kojoj se sam nalazio preminuli muškarac. Izvješće će dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. 

"Vjerojatno je zaspao u sobi s cigaretom, majka četverogodišnje dijete u zadnji trenutak bacila kroz balkon i spasila ga

Riječ je, kako piše Podravski.hr, o 48-godišnjem Damiru Komorskom. Razgovarali su s njegovom kćeri Anamarijom, a u neopisivoj tuzi i nevjerici zatekli su i roditelje preminulog.

"Mama mi je ispričala kako je tata najvjerojatnije zaspao u sobi s cigaretom. Ona je došla dok je vatra već buknula i tada je sina, mojeg brata, malenog Gabrijela koji ima četiri godine bacila kroz vrata balkona na stepenice. Tako mu je spasila život. Htjela se vratiti po tatu, no vatra je tada buknula i nije mogla do njega", prepričava kći poginulog za Podravski.hr.

"Sve je bilo zadimljeno. Tata je najvjerojatnije krenuo puzati kroz dim, no otišao je na krivu stranu, umjesto prema izlazu otpuzao je do kupaonice i to ga je koštalo života. Sve je izgorjelo osim mjesta na kojem je ležao. Shrvani smo", dodala je. 

Kći preminuloga je na kraju istaknula da ne zna kako će obnoviti kuću te pozvala sve ljude dobre volje koji joj žele pomoći da joj se jave na broj mobitela 0915209960.

Pročitajte više