Detalji strave u Našicama, ubojicu je krvavog sreo dečko ubijene djevojke

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OČEVIDOM koji je tijekom dana proveden u Našicama utvrđeno je da je 20-godišnja djevojka, čije je beživotno tijelo pronađeno noćas oko ponoći, usmrćena hladnim oružjem.

Očevid je obavio zamjenik osječkog županijskog državnog odvjetnika u suradnji s očevidnom ekipom Policijske uprave osječko-baranjske, izvijestila je policija.

Mrtva djevojka pronađena je u Našicama neposredno poslije ponoći, a 24-godišnjak kojega se dovodi u vezu s tim kaznenim djelom je naknadno, kako se neslužbeno doznaje, pokušao samoubojstvo skokom s nadvožnjaka, pa je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u našičku Opću županijsku bolnicu i nalazi se pod nadzorom policije.

 

Ubojstvo je šokiralo ovaj slavonski gradić, a polako se slaže mozaik tragičnog događaja.

Kako neslužbeno doznajemo, djevojka je radila u trgovini u susjedom selu, a s obitelji se nedavno doselila u Našice. Prije smrti bila je kod prijateljice u jednom selu kod Našica. Dečko ju je doveo kući nešto prije ponoći jer je jutros morala na posao. Tamo se nije pojavila.

Ubijena je u neposrednoj blizini kuće. Pretpostavlja se da ju je ubojica sačekao, znajući da tuda mora proći na putu kući. To bi značilo da je ubojstvo možda ranije isplanirao. Ubojica je bivši dečko koji je nakon prekida krajem prošle godine, pričaju danas svjedoci, djevojku mjesecima maltretirao porukama i pozivima. Ljudi koji žive u okolici navodno su u jednom trenutku čuli da netko vrišti.

"Negdje oko 12:10 iza ponoći čuo sam galamu. Žena je vikala "Ubio mi je dijete, ubio mi je dijete"", rekao je Ivica Bodiš koji živi u blizini za HRT.

Dečko je ostavio pored kuće, bilo mu sumnjivo što ne odgovara na pozive

Sadašnji dečko dovezao je J.L. nedaleko od kuće i tu je ostavio, do kuće je morala prošetati manju udaljenost. No tamo nije došla. Ubojica ju je dočekao, a onda najvjerojatnije odvukao u obližnji park. Tamo ju je usmrtio s više uboda.

Ubojicu je krvavog na nadvožnjaku u blizini pronašao sadašnji dečko ubijene djevojke. Njemu je bilo sumnjivo što mu se J.L. ne javlja na mobitel iako je rekla da će mu se javiti kad dođe kući.

"Vidio sam ga da stoji na mostu. Izašao sam iz auta i prišao mu, a onda sam vidio da je sav krvav, pa sam ga upitao gdje je J.L., a on mi je hladno odgovorio da je mrtva," prepričao je u subotu prijepodne za Jutarnji list još šokirani i vidno potreseni mladić iz Našica trenutak u kojem je doznao da je njegova 20-godišnja djevojka J.L. ubijena.

On je onda alarmirao i njene roditelje, koji su odmah krenuli u potragu. Odmah su pozvali i policiju.

Prvo je ispod nadvožnjaka, na tračnicama, pronađen 24-godišnjak koji se vjerojatno bacio s nadvožnjaka. Nedugo potom pronađena je i mrtva djevojka.

Prije nekoliko godina mladić nasmrt izbo 17-godišnjakinju kod Našica pa rekao da ga je na to nagovorio lik iz igre GTA

Ovaj zločin šokirao je Našice, ali to nije prvi takav slučaj. Prije nekoliko godina 25-godišnjak Matej Šustek nasmrt je izbo 17-godišnju Anu B. Bilo je to u jesen 2016. godine.

Krajem 2019. godine Vrhovni sud osudio ga je na 25 godina zatvora.

Šustek je na početku suđenja 2017. kazao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubojstvo 17-godišnjakinje. Njegova obrana zvučala je potpuno bizarno. Branio se da ga je na dan prije ubojstva djevojke, s kojom je bio mjesec dana u vezi, "posjetio" njegov najbolji prijatelj Michael De Santa (lik iz videoigre Grand Theft Auto, nap. a.) i rekao da je treba eliminirati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničkog kolodvora u Našicama, što je i učinio, te da su odjenuli kombinezon koji je on donio i odvezli se u Košku, gdje su pričekali 17-godišnjakinju sat vremena.

Prema optužnici, 6. studenoga 2016. Matej je nazvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkom kolodvoru u Koški. Ona je sjela na bicikl i iz Ordanje došla na dogovoreno mjesto. Matej je izišao iz vlaka i odveo je do obližnjeg silosa. Ondje ju je uhvatio za glavu i ubo nožem dva puta u vrat.

Dok se gušila u vlastitoj krvi i pokušavala pobjeći, krvnik ju je hvatao za ruke i nastavio ubadati nožem, nanijevši joj još devet ubodnih i reznih rana. Da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i sjeo na vlak za Našice.

Pročitajte više