Detalji teške nesreće u Sloveniji: Kamion pao u provaliju, vozač bio zaglavljen

Screenshot: YouTube

JUČER ujutro, nešto poslije osam sati, na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Golovec u smjeru Štajerske došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je poginuo 53-godišnji vozač kamiona, mađarski državljanin, piše 24ur.

Prema izvješću slovenske policije, u nesreći su sudjelovali osobni automobil i kamion cisterna koji nije prevozio opasne tvari.

Do prometne nesreće je došlo kad je 41-godišnji slovenski vozač Opel Corse zbog neprilagođene brzine nakon zavoja nastavio voziti ravno te se, izgubivši potpuno kontrolu nad vozilom, zabio u cisternu. Kamion je onda skrenuo desno, probio zaštitnu ogradu i pao u 20 metara duboku provaliju.

Vozač je, kako piše policija, bio zaglavljen u kabini.

Indexu se javio čitatelj koji je prošap pored mjesta nesreće, poslao nam je snimku.

Vozaču prijeti do osam godina zatvora

Policijski inspektor Aleksander Vrabić kazao je kako vozač osobnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, a svi drugi detalji, uključujući brzinu kojom je vozio, bit će objavljeni naknadno.

"Činjenica je da je vozač kamiona pokušao spasiti situaciju", dodao je Vrabić.

Vozač osobnog automobila nije ozlijeđen. U nesreći je oštećeno još jedno vozilo. Vozaču Corse prijeti do osam godina zatvora.

Na teren je izašlo 18 vatrogasca, a pridružilo im se još nekoliko dobrovoljaca. Spustili su se do vozača koji je bio zarobljen u kamionu, ali on je umro dok su došli do njega.

Pročitajte više