Detalji tragedije kod Samobora: 86-godišnjak se zabio u kamion, troje mrtvih

Foto: Tomislav Miletić/ Pixsell

JUČER je u Samoboru došlo do teške prometne nesreće u kojoj su smrtno stradale tri osobe.

Policija je jutros objavila detalje nesreće. Alfu Romeo vozio je 86-godišnjak te je u jednom trenutku prešao u suprotnu traku, gdje se sudario s teretnim vozilom.

"Jučer oko 12.10 u Samoboru 86-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Alfa Romeo, zagrebačkih registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom spojnog kolnika autoceste A3 i Ulice Bobovica u smjeru istoka. Dolaskom do stupa javne rasvjete broj 19 prešao je na traku namijenjenu za promet vozilima iz suprotnog smjera te se frontalno sudario s teretnim vozilom marke Scania, kutinskih registarskih oznaka (koji je vukao priključno vozilo marke Schwarzmuller, kutinskih registarskih oznaka) kojim je upravljao 46-godišnji vozač, a kretao se u smjeru zapada.

Na mjestu događaja smrtno je stradala 26-godišnja putnica iz osobnog automobila, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u KB-u Zagreb, a putnici iz osobnog automobila, 68-godišnjoj slovenskoj državljanki, u KB-u Sveti Duh, gdje su od ozljeda preminuli", stoji u priopćenju policije.

Ova tragična nesreća nastavak je crnog niza nesreća na širem zagrebačkom području posljednjih dana. Prošlog četvrtka u teškoj prometnoj nesreći na zagrebačkoj Ilici poginule su dvije osobe. U petak navečer, u Zaprešiću je vlak usmrtio muškarca i djevojku, a u jučerašnjoj nesreći kod Samobora smrtno su stradale tri osobe. U samo te tri nesreće koje su se dogodile u razmaku od pet dana smrtno je stradalo sedam osoba.

Pročitajte više