Detalji tragedije kod Šibenika: Cisterna se zabila u auto, umro stariji muškarac

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

POLICIJA je jutros objavila detalje teške prometne nesreće od subote u kojoj je u Lozovcu, nedaleko od Šibenika, poginuo muškarac.

Na auto u kojemu su bile tri djevojčice s djedom, 40-godišnjom vozačicom i majkom jedne od njih, naletjela je cisterna za plin. Tri djevojčice su ozlijeđene, dvije su jučer bile u induciranoj komi.

Nakon nesreće preminuo je njihov djed, a vozačica je ozlijeđena.

Cisterna nije držala razmak

Policija je jutros objavila detalje nesreće.

"Obavljenim očevidom na mjestu događaja prometne nesreće koja se dogodila 3. studenog oko 16,15 sati, na državnoj cesti D-33 u Lozovcu je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada 40-godišnji vozač pri upravljanju teretnim vozilom MAN, cisterna za prijevoz opasnih tvari, šibenskih registracijskih oznaka, na ravnom dijelu ceste na uzbrdici, zbog ne držanja potrebitog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim lijevim dijelom vozila nalijeće na zadnji dio osobnog vozila marke VW UP, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnja vozačica, koja se kretala u istom smjeru i koja je vozilom usporavala. Od sudara osobno vozilo se odbija unaprijed pri čemu prednjim desnim dijelom vozila udara u metalnu zaštitnu ogradu i betonski ivičnjak, od koje se odbija i zaustavlja u desnoj prometnoj traci.

Radi pružanja liječnike pomoći u Opću bolnicu Šibenik su prevezeni vozačica osobnog automobila i putnici, gdje je u 17,30 sati 70-godišnjem putniku iz tog vozila konstatirana smrt, čije je tijelo po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika prevezeno za Odjel patologije radi obdukcije. Dvoje djece, kao putnici u tom vozilu, su zadobili teške i po život opasne ozlijede, radi čega su prevezeni na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split, dok je treće dijete iz toga vozila lakše ozlijeđeno, kao i vozačica osobnog automobila, koja je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Protiv 40-godišnjeg vozača teretnog vozila će biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu", objavila je policija.

Pročitajte više