Deutsche Telekom i T-HT pokreću projekt razvoja kadrova u Zagrebu

DEUTSCHE Telekom u suradnji s T-Hrvatskim Telekomom pokrenuo je u Zagrebu inovativni projekt pod sloganom "talents in touch" u sklopu kojega će 60 darovitih studenata (40 iz Njemačke i 20 iz Hrvatske) imati priliku temeljito i iz prve ruke upoznati način funkcioniranja Deutsche Telekom Grupe. 

Trodnevni program, koji traje od 24. do 26. travnja, uključuje razgovore s čelnicima kompanije, prezentacije o kompanijama DT i T-HT, radionice te diskusije o rezultatima programa.

Za studente je program "talents in touch" osobito koristan jer će aktivno sudjelovati u procjenama i analizama svojih jakih i slabih strana pod vodstvom vodećih stručnjaka Grupe, psihologa i stručnjaka za ljudske potencijale. Osim toga, steći će dragocjeno iskustvo unutar velike kompanije, kao i iskustvo sudjelovanja u međunarodnom projektu,  povezati se s čelnicima kompanije zaduženima za ljudske resurse te će biti u mogućnosti otkriti vlastite jake strane i koje bi vještine još trebali razvijati.

Jedan od ključnih ciljeva programa je pomoći uspješnim studentima da otkriju mogućnosti razvoja vlastite karijere, procijene svoju spremnost na rad i preuzimanje odgovornosti, svoje ponašanje u konfliktnim situacijama, svoje empatijske sposobnosti, svoje sposobnosti donošenja odluka i procjene rizika. 

 Na temelju rezultata trodnevnog programa analizirat će se i vrednovati sposobnosti svakog studenta, a po završetku programa svaki će sudionik dobiti certifikat o sudjelovanju u programu. Najuspješniji polaznici programa bit će u mogućnosti nastaviti pohađati program "talents in touch" i u budućnosti. Broj polaznika programa povećavat će se svake godine jer će se dijelu studenata koji nastavljaju sudjelovati u programu priključivati novoizabrani sudionici.

Projekt će se održavati narednih godina u drugim zemljama u kojima je prisutna Deutsche Telekom Grupa.

Direktor marketinga kadrova u Deutsche Telekomu, Detlef Albrecht, zaključio je: " "talents in touch" bit će mreža Deutsche Telekom Grupe za studente velikih potencijala koji razmišljaju izvan uobičajenih okvira. Ovo je ulaganje u budućnost“.

 

Pročitajte više