Dick Cheney opet završio u bolnici



BIVŠI američki potpredsjednik, koji je već preživio pet srčanih udara, ponovno je hospitaliziran zbog problema sa zdravstvenim stanjem iako nije sigurno o kakvim se problemima radi.

Cheney bi preko vikenda trebao ostati u bolnici Sveučilišta George Washington, rekao je glasnogovornik Peter Long. Nije jasno je li Cheney u bolnicu primljen zbog problema povezanih sa svojim srčanim teškoćama.

U petak se bivši potpredsjednik nije osjećao dobro, pa je otišao do svojih liječnika u spomenutoj bolnici. Na njihov savjet je ostao u bolnici radi daljnjeg testiranja.

Duga povijest problema sa srcem

U veljači je Cheney preživio peti srčani udar u životu iako je taj klasificiran kao blagi. Prvi je srčani udar bivši potpredsjednik, vjerojatno jedna od najomraženijih figura administracije Georgea Busha, doživio 1978. godine, sa 37 godina.

Godine 1988. Cheneyju je ugrađena srčana prijemosnica, a kasnije mu je ugrađen stent kako bi mu se očistile sužene srčane arterije.

Godine 2001. u grudni koš mu je ugrađen posebni pacemaker. Osim srčanih udara, 2008. godine su liječnici vratili normalan ritam njegovom srcu elektrošokom.

Pročitajte više