Dijele se slike ograde postavljene na zebri. Pitali smo Grad Zagreb o čemu se radi

Foto: Index

Društvenim mrežama dijele se slike na kojoj se vidi kako je ograda u centru Zagreba postavljena na zebri. Činilo nam se kako su neki radovi u tijeku te da bi to mogao biti razlog, no s obzirom na komentare građana na mrežama, pitali smo Grad Zagreb o čemu se tu radi.

"Proučite kako je napravljena ograda u Gajevoj... ako vam nije jasno, netko je ogradom zagradio pješački prijelaz", samo je jedan od komentara na Facebooku.

Odgovor Grada Zagreba donosimo u cijelosti.

"Na raskrižju Gajeve ulice i ulice A. Kovačića uspostavljena je privremena regulacija prometa zbog obnove zgrade Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta na adresi A. Kovačića 1, koja je stradala u potresu. Prije donošenja rješenja o uspostavi privremene regulacije prometa održan je komisijski očevid na lokaciji u prisutnosti izvođača radova, predstavnika MUP-a I. P.P.P., Zagrebačkog holdinga podružnice Zagrebačke ceste i Grada Zagreba, Ureda za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost.

U sklopu regulacije pješaci su preusmjereni preko postojećeg pješačkog prijelaza na raskrižju Gajeve ulice i ulice A. Hebranga koji se nalazi oko 30 m sjeverno od zone radova, a  uspostavio se i privremeni pješački prijelaz na Gajevoj ulici ispred kućnog broja 30a neposredno prije zone radova.

Budući da pješački prijelaz koji je "ukinut" završava u ogradi gradilišta i ne može se koristiti, postavljene su fiksne zapreke tzv. "klamerice" kako bi se dodatno osiguralo pješake, odnosno onemogućilo kretanje po kolniku uz zonu radova.

Dakle, regulacija je napravljena s ciljem zaštite pješaka, a po završetku radova sva privremena prometna signalizacija bit će uklonjena."

Pročitajte više