Dilber: Presuda je na Gotovini ostavila traga, iako on to ne pokazuje

ODVJETNICI Ante Gotovine, Luka Mišetić i Gregory Kehoe, stigli su u Zagreb. Gotovinini branitelji u Zračnoj luci Pleso nisu željeli davati nikakve izjave, objasniti što ih iz Haaga dovodi u Hrvatsku, niti dodatno komentirati presudu. Na aerodrom ih je dočekao avion kojim su se udaljili u nepoznatom smjeru.

Mišetić ponudio ostavku, Gotovina je odbio

Pretpostavlja se da su Mišetić i Kehoe u Zagreb došli kako bi obavili razgovor s Gotovininom suprugom Dunjom, koja nije bila na izricanju presude u Haagu. Generalovu suprugu njegovi odvjetnici vjerojatno žele uputiti u daljnje korake obrane. Nije poznato hoće li se tijekom boravka u Zagrebu odvjetnici Ante Gotovine susresti i s Jadrankom Kosor ili članovima njenog kabineta.

Mišetić je, kako je prenio Gotovinin prijatelj Željko Dilber, nakon presude ponudio ostavku u braniteljskom timu. General Gotovina je to međutim odbio jer je zadovoljan svim članovima svoje obrane pa će njegov zastupnički tim i u žalbenom postupku ostati nepromijenjen. "Medijska nagađanja da Mišetić napušta Gotovinin tim nisu točna", tvrdi Dilber.

Gotovina ne želi prosvjede ni nerede u njegovo ime

Gotovinin najbliži prijatelj iz Haaga se vratio sinoć, a novinarima Radio Zadra danas je kazao da se s generalom zadnji put čuo prije polaska za Zadar. "General Gotovina dobro je upoznat sa svim što se događa u Hrvatskoj i s reakcijama na presudu. Ali i dalje poziva da se prosvjedi ne organiziraju u njegovo ime. General ne podržava ni druge oblike izražavanja nezadovoljstva, kao što je paljenje kontejnera i izazivanje nereda", kaže Dilber.

Dilber je naglasio da se Gotovina i dalje dobro drži, koliko je god to moguće u ovoj situaciji. "Iako je teško govoriti o optimizmu u krajnji ishod suđenja, kod generala je ipak prisutna doza optimizma. On zna da je nevin. Ali presuda je na njemu ostavila traga, iako to ne pokazuje", kaže Dilber.

Pročitajte više