Švedski medij o posjeti "kontroverzne" Kolinde: Ona je hrvatska Marine Le Pen

Screenshot: Aktuell Fokus
 
"KONTROVERZNA hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjeti je Švedskoj", tim je riječima švedski Aktuell Fokus predstavio hrvatsku predsjednicu koja se nalazi u službenoj posjeti Švedskoj. Naime, švedske kolege zamjeraju Grabar-Kitarović odnos prema židovskoj zajednici, a posebno izjave tijekom migrantske krize.  
 
"Grabar-Kitarović predstavlja HDZ koji je konzervativno nacionalistički", stoji u članku u kojem se u naslovu hrvatsku predsjednicu uspoređuje s Marine Le Pen, predvodnicom ekstremne desnice u Francuskoj.

"Zalaže se za povijesni revizionizam"
 
HDZ, a tako i Kolindu Grabar-Kitarović opisali su kao one koji se zalažu za povijesni revizionizam, a spominje se nakana da se u Hrvatskoj napravi tzv. popis izdajnika na početku Vlade Orešković - Karamarko - Petrov. 
 
"Uklonila je i kip Josipa Broza Tita iz predsjedničkog ureda", piše Aktuell Fokus opisujući politiku hrvatske predsjednice, dodajući na kraju kako je izazvala i međunarodnu pozornost kada su židovske zajednice odlučile bojkotirati službeno obilježavanje holokausta u Hrvatskoj.  
 
Aktuell Fokus opisuju kao portal sklon ljevici.

Pročitajte više