Direktora propalog Jadran ribolova poslali u zatvor kako bi mu završili suđenje za višemilijunske malverzacije

Foto: Google maps

IZVANRASPRAVNO vijeće splitskog Županijskog suda odredilo je pritvor Gojku Senjanoviću, bivšem direktoru propalog Jadran ribolova koji je završio u stečaju. Senjanović, naime, nije dolazio na ponovljeno suđenje za višemilijunske zlouporabe pa je tužiteljica predložila da se odredi pritvor kako bi se osigurali uvjeti za raspravljanje. 

Optužnica dignuta prije 15 godina

Riječ je o još jednom maratonskom postupku Županijskog suda u Splitu. Senjanoviću sude po optužnici dignutoj još 2003. godine nakon što je istraga potrajala četiri i pol godine. Za šest kaznenih djela zlouporabe osuđen je nepravomoćno 2014. godine, i to na tri godine i tri mjeseca zatvora.

Oduzeta mu je i imovinska korist od 4,5 milijuna kuna, 242 tisuće dolara i 204 tisuće DEM. Osim za štetu u Jadran ribolovu, Senjanović je optužen i za štete u tvrtkama Vigo Company i Jadran 96, no Vrhovni sud presudu je ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. 

Djela počinio 90-ih

Senjanović je izostanak sa suđenja pravdao zdravstvenim razlozima, no nije sudu dostavio dokumentaciju kako bi se vidjelo o čemu se zapravo radi. Prije zahtjeva za pritvaranjem zatraženo je i da ga policija dovede na raspravu, no nisu ga našli na adresi stanovanja. Djela za koja mu sude počinjene su 90-ih godina prošlog stoljeća. 

Pročitajte više