Direktorica Teniskog saveza: Premijer s obzirom na funkciju ne može biti u izolaciji

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

PREDSJEDNICA Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić govorila je danas za HRT o Adria Touru i situaciji s koronavirusom. 

Javila se Skypeom jer je i sama u izolaciji. Nikolina Babić je, podsjetimo, članica HDZ-a, a svojevremeno je bila i u saboru, na 13 dana, kao zamjenica Darka Horvata.

Babić je za Index kazala da je ona, unatoč poštivanju svih preporuka od dva metra razmaka u zatvorenom i kontaktom koji nije duži od 15 minuta, otišla u samoizolaciju.

“Bila je ovo velika organizacija i velika želja da se organizira turnir u Zadru i Hrvatskoj, da se prezentira s popularnim igračima. Sve smo napravili u dobroj namjeri, ali desilo se to što se desilo”, rekla je.

"Virus je među nama i bit će među nama"

Odgovorila je i na pitanje zašto nije osigurano da se mečevi prate prema propisima?

“Ulaznice smo prodavali prema preporuci, u svim našim obraćanjima smo molili gledatelje da se drže propisa i distanci. Ne znam koliko je točno ulaznica prodano, mislim oko trećine. Sami igrači nisu bili u kontaktu s drugim akterima, govorim o 15 minuta, igrači stanu, fotografiraju se, prođu dalje, najviše ugroza je bilo među njima samima”, izjavila je. 

Dodala je kako je na Touru bilo i zaštitara koji su držali red i dezinficijensa i da su se pridržavali mjera.

“Bilo ih je više od 100-tinjak, dezinficijensa je bilo svuda, pridržavali smo se mjera. Virus je među nama i bit će među nama. Život neće stati, prvenstveno moramo čuvati sebe i sve oko sebe. Ovo sve je bilo na otvorenom i sigurno da je bio manji rizik zbog toga. U drugim krajevima Hrvatske ima puno više zaraženih i bez ovakvog događaja”, dodala je.

Kaže da mjere nisu zahtijevale da se tenisači ranije testiraju

Kaže i da mjere nisu zahtijevale da se tenisači ranije testiraju.

“Mjere koje su bile u Hrvatskoj to nisu zahtijevale, stranci koji dolaze u Hrvatsku nisu se obavezni testirati. Da to nije bio Dimitrov, tenisač, zvijezda, ne bi bila ovakva tenzija i priča oko ovog turnira. Naravno, dogodilo se da je poznati igrač zaražen. Zadar je 'živio', nama su zahvaljivali svi, ugostitelji, punio se booking, dobila se lijepa prezentacija, no nažalost, desilo se što se desilo”, kaže.

Kaže da premijer s obzirom na funkciju ne može u izolaciju

Komentirala je i premijera koji nije u samoizolaciji.

“Dobro, mislim, znamo što je bliski kontakt, duže od 15 minuta u zatvorenom prostoru na manje od dva metra. Ja sam bila s premijerom otkako je došao do kad je otišao. On stvarno nije bio ni u jednom bliskom u kontaktu s tenisačima, znači ni sa Đokovićem, osim one slike s Đokovićem koja kruži gdje ga je potapšao po ramenu 30 sekundi.Meni je žao, da nisu izbori Zadar ne bi imao tu konotaciju koju ima.. Politička prepucavanja u političke svrhe…sigurno da nije dobro i izuzetno mi je žao. Premijer se od samog početka početka pridržava propisa i mjera i čuva i pazi. Sigurno i s obzirom na kojoj je funkciji ne može biti ni u izolaciji, on je zaista po tome jako isključiv…”, rekla je, a novinarka ju je prekinula rekavši kako se ne slaže s njom u tome.

Babić je još dodala kako je ona u samoizolaciji jer je bila cijeli tjedan u Zadru te kako to radi preventivno te da ni sama ne bi bila u samoizolaciji da je s tenisačem bila u kontaktu pet ili deset minuta.

Pročitajte više