Divjak najavila obraćanje javnosti o povratku učenika nižih razreda u škole

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak će u 15:30 u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38) dati izjavu za medije o povratku učenika razredne nastave u škole.

Škola počela, djeci se mjeri temperatura

U ponedjeljak je počela škola za učenike od 1. do 4. razreda. No koliko ih je zaista došlo u škole tek će se vidjeti. Naime, u nekim školama došli su i cijeli razredi, no ima slučajeva kada nije došao niti jedan učenik nekog razreda.

Strah od zaraze ovaj tjedan još vrijedi kao isprika, no Divjak je najavila kako od sljedećeg tjedna to i neće biti tako. Poručila je da roditelji moraju razgovarati s liječnikom o svojoj situaciji te u dogovoru s njim onda eventualno ispričati nedolazak u školu sljedećeg tjedna.

U Hrvatskoj ima oko 150 tisuća učenika nižih razreda.

U 111 zagrebačkih osnovnih škola došlo pola od ukupnog broja učenika

U osnovnim školama u gradu Zagrebu danas je u školu došla polovica učenika razredne nastave, kazao je za Hinu pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. 

"U 111 osnovnih škola u Zagrebu, 50,58 posto učenika od 1. do 4. razreda prisustvuje nastavi", kazao je Lovrić.

Dodao je da nema problema oko organizacije nastave učenika u školama koje su zatvorene zbog oštećenja uzrokovanih potresom. Ustvrdio je da su učenici raspoređeni u druge škole te da sve teče bez problema.

Pročitajte više