Danas temperature idu do 26°C. Stiže promjena

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom te najvišim dnevnim temperaturama od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva očekuje Hrvatsku danas, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. 

Detaljna prognoza za danas

Nedjelja će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti većinom sunčana. Ujutro je samo rijetko moguća magla. Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren jugoistočni, a temperatura će porasti do vrijednosti između 24 i 26°C.

U središnjoj Hrvatskoj u najtoplijem dijelu poslijepodneva od 22 do 25°C. Ujutro pak temperatura od 5 do 8°C. Dan će obilovati suncem, uz ponegdje slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar. Samo rijetko u jutarnjim satima može biti magle.

Magla je moguća i u kotlinama Gorske Hrvatske, gdje će također, kao i na sjevernom Jadranu, biti pretežno sunčano, uz ponegdje umjeren jugozapadnjak, ujutro uz obalu uz slabu do umjerenu buru. Dnevna temperatura zraka od 19 do 23°C.

I na srednjem Jadranu ujutro je uz obalu moguća slaba do umjerena bura, a tijekom prevladavajuće sunčanog dana puhat će jugozapadnjak, na otvorenom moru i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 22 i 25°C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, također uz slabu do umjerenu buru u jutarnjim satima te jugozapadni i sjeverozapadni vjetar sredinom dana i poslijepodne. More pritom mirno i malo valovito, prognozira za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Slijedi promjena

U ponedjeljak i utorak nastavak pretežno sunčanog vremena te još toplijeg. U srijedu porast naoblake, mjestimice uz popodnevnu kišu, moguće i grmljavinu, uglavnom u područjima uz Jadran.

Kiše i lokalnih neverina u drugom dijelu srijede može biti i na Jadranu, gdje će zapuhati jugo. U ponedjeljak i utorak pak uglavnom sunčano te ugodno toplo, sa slabim do umjerenim jugozapadnjakom sredinom dana i poslijepodne.

Pročitajte više