Dizajner tvrdi da su ga napali Luka Rajić i sinovi: "Rekli su da će me pretući"

Foto: Facebook, Hina

TONI Carić, dizajner s Hvara, opisao je svoje sinoćnje iskustvo koje je, kako navodi, doživio s Lukom Rajićem i njegovim sinovima. Kako je napisao na svom Facebook profilu, Rajić i njegovi prijatelji unajmili su vilu koja dijeli zid s njegovom kućom. Nakon što, kako opisuje, nije više mogao podnijeti buku, obratio im se i pitao ih da se smire. Međutim, Carić kaže da je doživio bahatost, prijetnje i fizički napad. Luka Rajić mu je navodno rekao kako može što hoće "jer je on Luka Rajić", a jedan od njih mu je, kako navodi, poderao majicu.

Carić priča i kako je pozvana policija, međutim, kaže da su se pravili kao da ne znaju što se događa. 

Prenosimo njegovu objavu s Facebooka:

Teroriziranje susjedstva

"FORKE I FORANI-TREBAMO LI SE BOJATI ZA VLASTITI ŽIVOT U SVOM GRADU NA KUĆNOM PRAGU?!?
Svjestan sam da ovim tekstom ne mogu postići puno jer u našoj Lijepoj Hrvatskoj ne funkcionira ništa. Uvijek će nažalost važiti ona: "Tko jači taj tlači!"

Ipak sam osjetio potrebu i dužnost da sa svojim sugrađanima podijelim nemili događaj koji se zbio noćas u mom susjedstvu, a iz kojeg sam na svu sreću izvukao živu glavu.

Milijunaš Luka Rajić iznajmio je Villu Heraclea i već danima danonoćno terorizira cijelo susjedstvo.

Noćas mi je prekipjelo jer ne možemo spavati ni mi (koji s njima dijelimo zajednički zid kuće, a prozori nam gledaju na vrt u kojem su zabave), ni ostali susjedi, a ni naši gosti. Otišao sam lupati po vratima da im rečem da se primire. Na to mi je Luka Rajić rekao da on može sve šta hoće jer da je on Luka Rajić i da je jako puno platio taj smještaj. U to su izletili i njegovi sinovi sa svojim prijateljima, zaletavali se u mene i prijetili mi kako znaju ko sam i da će me naći u Zagrebu i pretući. Jedan od njih mi je iskidao i majicu. Mama je pozvala policiju, a policajci su je mrtvo hladno pitali gdje je villa Heraclea?! Kao da nikad nisu bili tamo, a zvali smo ih više puta ovih godina kako bi primirili razularene goste. Mama im je odgovorila u Burak, a njihovo sljedeće pitanje je bilo da gdje je Burak?! Dok su policajci došli ja sam očito mogao već biti i mrtav.

Ovakvo ponašanje dvojice policajaca ne pamtim (ostali su bili više manje susretljivi, a i njih su znali bahati gosti dobro izvrijeđat). Oba policajca su stala na stranu 'moćnika', a privest su htjeli mene i mamu jer ja nisam smio sam stišavati susjede nego zvati policiju. Ubuduće i hoću, samo se nadam da će znati naći Burak.

Luka Rajić je mojoj mami rekao kako mu ima bit zahvalna jer joj je spasio sina da ga ne pretuku (pokušavajući smiriti nabrijane sinove i njihove prijatelje).

Šta je to došlo od našeg Hvara?

Luka nam je objašnjavao kako je normalno da se oni opuštaju i urlaju jer su na odmoru te da on ima 15 takvih vila i da je tamo bogatašima sve dopušteno.

U par navrata je spomenuo kako je vlasniku ville, gospodinu Goranu Hanžeku (njegovom bivšem menađeru), napomenuo kako se treba riješiti susjeda kako ne bi ometali komfor milijunaša koji skupo plaćaju smještaj.

Pitam se što je on mislio pod tim 'riješiti'?!? Ubiti nas, iseliti iz vlastitog doma nas starosjedioce?

Jedan od sinova podrugljivo je viknuo da šta taj mali hoće? Ima tu dva kvadrata, a Hanžek cijelu vilu pa bi on sad tu kao bio glavni!

Mislim da o Lukinom sinu dovoljno govori moto koji rado koristi: "Stay Rich or Die Poor!"
Ovim tekstom želio sam upozoriti i na opće stanje u našem gradu.

Odlučno ću braniti svoj dom i pravo na dostojanstven život u centru grada.

Forke moje i Forani, hoćete li i vi?", napisao je.

"Tko se ne bi osjetio ugroženim?"

Razgovarali smo s Carićem.

Upitali smo ga osjeća li se ugroženo.

"Pa tko se ne bi osjećao ugroženo kad s takvima imate posla? Očito da se takvima uvijek u ovoj državi podilazi. Dosta je taj nastup prema meni bio 'Je l' ti znaš tko sam ja? Mene u Hrvatskoj svi znaju'".

Rekao je kako ne poznaje policajce, ali kaže da su oni htjeli odvesti njega i njegovu majku u stanicu. 

"Naravno, vidjelo se da su jako pristrani, pa kud će njih dvojica protiv Luke Rajića? Prvo su se izmotavali kao da nikad nisu čuli za Luku Rajića, možeš misliti kako nisu.

Ali ja sam kriv jer sam Luki prekinuo zabavu pa naravno mene treba privesti, a ne onog koji oko 3 i pol ujutro terorizira cijelo susjedstvo. Kakvi su to zakoni pitam se?!", kaže nam Carić.

"Još je Luka tu par dana i rekao je da se ne namjerava utišati jer da je on previše to platio i da će uživati. Vila Heraclea je spojena s mojom kućom, a prozori gledaju na vrt u kojem oni urlaju i bacaju se u bazen. To nije nikakva vila na osami, nego drugi red kuća iznad same hvarske rive", ispričao je Toni Carić za Index.

"Uredno stanje u vili"

Razgovarali smo i s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom.

"Nastavno na Vaš današnji telefonski upit, obavještavamo Vas da je dana 13. kolovoza 2018. u 2:55 sati zaprimljena dojava ženske osobe, kako ima problema s gostima iz susjedne vile u Hvaru. Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, te su po dolasku, između ostalog, obavili razgovor s dojaviteljicom, koja im je tom prilikom rekla kako nema potrebe za daljnjim postupanjem policije, obzirom da je riješila problem s gostima, a radilo se o tome da su osobe koje koriste vilu bile preglasne, zbog čega je i kontaktirala policiju", rekli su nam.

"Za napomenuti je da su policijski službenici po dolasku na spomenutu lokaciju zatekli uredno stanje javnog reda i mira, te obzirom na to, kao i na činjenicu da je dojaviteljica izjavila kako je problem riješen, nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem policije. Također, tijekom noći i današnjeg dana nisu zaprimljene druge dojave o narušavanju javnog reda i mira koje bi se odnosile na istu vilu, odnosno osobe koje u njoj borave", dodaju iz policije.
 

Pročitajte više