Dječaka iz Krapinskih Toplica koji ne nosi masku prebacili u drugu školu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DJEČAK čiji se roditelji protive maskama pa on mjesec dana odbija staviti masku na ulazu u školu i nositi je u hodnicima gdje su jedino u školi i obavezne prebačen je u drugu školu. 

Sutra kreće u novu školu, doznali smo gdje

Index doznaje kako su roditelji 14-godišnjeg dječaka tražili ispis iz Osnovne škole Krapinske Toplice kako bi ga preselili u drugu školu.

Dječak bi već sutra trebao krenuti u novu školu - OŠ Veliko Trgovišće. 

Učenik kojeg bez maske koja je, kako smo naveli, obavezna samo u zajedničkim prostorijama škole, a ne i u učionici, nisu puštali u školu pa se pred školom danima okupljala nekolicina prosvjednika. Bilo je tu i nasilnog pokušaja ulaska u školu, ali i incidentnih situacija s policijom. Zbog svega su pred školu postavljeni i zaštitari.

Nakon što je postignut dogovor, s maskom išao u školu samo jedan dan

Inače, iako je prije dva tjedna između roditelja učenika i njihovog odvjetnika te škole i Centra za socijalnu skrb postignut dogovor da 14-godišnjak stavi masku na ulazu u školu i krene pohađati nastavu, to je, doznali smo, trajalo samo jedan dan. 

Zgužvao masku i bacio je, zbog neopravdanih dobio opomenu

Sljedeći dan je dječak ušao bez maske, a kada mu je dežurni dao masku, zgužvao ju je i uz smiješak bacio u smeće, govore nam neslužbeno u školi. 

Dječak, dakle, već mjesec dana ne ide u školu, uz tek nekoliko dana kada je prisustvovao nastavi, čime je višestruko prekoračio dozvoljeni broj neopravdanih sati zbog čega mu je izrečena opomena, što je najblaža moguća mjera. Sljedeći je ukor. 

U posljednje vrijeme bi se tek kratko pojavio pred školom

No roditelji su odlučili sina ispisati iz škole i prebaciti ga u drugu školu, u kojoj se također moraju nositi maske. U sada već bivšoj dječakovoj školi u Krapinskim Toplicama nam kažu kako se nadaju da su roditelji i dječak sada odlučili poštovati propis o nošenju maske koji vrijedi za sve. 

U posljednje vrijeme nije s roditeljima u vrijeme nastave boravio pred školom, kako su to činili pred novinarima, nego se tek kratko pojavljivao, uglavnom s ocem, pa bi ubrzo otišli.

Roditelje upozorio Centar za socijalnu skrb

Centar je dosad izrekao upozorenje roditeljima da su dužni slati dijete u školu, što je također najblaža moguća mjera, no ni mjesec dana nakon početka nastave dječak iz Krapinskih Toplica nije normalno krenuo pohađati nastavu. 

Od sutra on i njegovi roditelji za to imaju priliku u novoj školi. 

Pročitajte više