Dječaka u centru Zagreba prignječio stari lift, liječnici mu se bore za život

Foto: Google street view

ZAGREBAČKA policija dobila je danas dojavu o nesreći u Ulici Frane Bulića u Zagrebu oko 15:30 sati. Kako se doznaje, dijete je u predjelu trupa prignječio stari lift u zgradi. Zadobilo je teške ozljede i prebačeno je u KBC Rebro, gdje mu se liječnici bore za život.

Brzom intervencijom oca, susjeda i vatrogasaca dijete je iz lifta izvučeno u roku od tri minute.

Policija je Indexu potvrdila da se nesreća dogodila oko 15:30 sati te da je u nesreći ozlijeđeno malo dijete. Više informacija zasad neće davati.

Doznaje se da se radi o dječaku u dobi od šest godina. Lift u kojem se dogodila nesreća je, prema tvrdnjama stanara zgrade, prošle godine renoviran. Zasad nema informacija o tome kako je do nesreće točno došlo.

Triput je reanimiran, na respiratoru je

"Pacijent je primljen u teškom stanju i primjenjuju se svi postupci intenzivne medicine s ciljem stabilizacije, to jest spašavanja života", doznaje Dnevnik.hr iz bolnice Rebro.

Dječak je triput reanimiran, jednom u kolima Hitne pomoći i dva puta u bolnici na hitnom prijemu. Prema najnovijim informacijama, spojen je na respirator i ima teške ozljede glave i prsnog koša.

Zbog šoka pomoć je pružena i ocu i susjedu. U šoku su i vatrogasci koji su uspjeli nevjerojatnom brzinom u tim uvjetima izvući dijete.

U akciji spašavanja sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vozila. 

Susjedi: Bili su kod bake i djeda

Susjedi govore kako se liftovi u ovom dijelu grada slabo održavaju.

"Strašno je to što se dogodilo. Poznajem dječakove baku i djeda. Često s njima šećemo moj pas i ja. Oni imaju crnog labradora, a i dječak ima malenu kujicu. Poznajem i dječakova oca, on im je sin, a on i dječak stanuju u Rudešu. To su divni, skromni i prekrasni ljudi. Ne mogu vjerovati što ih je snašlo. Vjerojatno su danas bili kod dječakove bake i djeda na ručku kada se dogodila tragedija", kazala je za Večernji jedna od susjeda.

Večernji doznaje da je dječak pozitivan na koronavirus, zbog čega su vatrogasci koji su sudjelovali u intervenciji poslani na dekontaminaciju odjeće i vozila te su im epidemiolozi rekli da ne moraju u samoizolaciju jer su imali maske.

Više informacija očekuje se ujutro

Pročitajte više