Djed i baka Pahorove supruge rođeni u Sevnici - kao Melania Trump

Foto: FAH

SLOVENSKI predsjednik Borut Pahor i novoizabrani američki predsjednik Donald J. Trump imaju svoju "tajnu vezu" sa Sevnicom kod Krškog, gdje je rođena nova američka prva dama.

"Ljudski je da smo svi ponosni što je američka prva dama iz Sevnice. Iz Sevnice su također rodom baka i djed moje partnerice Tanje", kazao je slovenski predsjednik u subotu navečer na proslavi Dana općine Sevnica

Svojim dolaskom slovenski predsjednički par razveselio je stanovnike gradića na Savi i općinskog načelnika Srečka Ocvirka.

S partnericom Tanjom, diplomiranom pravnicom i odvjetnicom koja rijetko nastupa u javnosti, slovenski predsjednik i bivši premijer ima sina Luku.

Na proslavi obilježavanja dana općine Sevnica, Pahor je Ocvirku - koji je kao i njegov grad zadnjih mjeseci zbog Melanije Trump bio pod opsadom svjetskih medija - darovao veliku državnu zastavu. Okupljenima stanovnicima govorio je o budućnosti Europske unije.

Gostima iz Ljubljane bio je prikazan film o postignućima općine Sevnica u zadnjih nekoliko godina, te izveden prigodni  kulturno-umjetnički program, prenio je u nedjelju Dolenjski list.

Pročitajte više