Djelatnica argentinskog zoo vrta umrla nakon napada mravojeda

MLADA djelatnica zoološkog vrta smještenog nedaleko Buenos Airesa umrla je u četvrtak dva dana nakon što ju je u zoo vrtu napao mravojed koji ju je teško ozlijedio svojim opasnim čeljustima.

19-godišnja Melisa Casco radila je u zoo vrtu Florencio Varela na projektu očuvanja i reprodukcije velikog mravojeda čija se vrsta smatra ugroženom. U utorak ju je u jednom trenutku napao mravojed koji ju je ozlijedio na području abdomena i nogu.

Napad nije vidio nitko od njenih kolega, a nakon otkrića nesretnog događaja djevojka je u bolnicu zaprimljena u kritičnom stanju.

Casco je preminula nakon operacije amputacije jedne noge. Zoološki vrt je u četvrtak bio zatvoren za javnost, a nitko od odgovornih nije bio dostupan za komentar tragičnog događaja.

Prema nepotvrđenim izvorima Casco je najvjerojatnije stradala nakon što ju je napao mravojed koji je htio zaštiti svoje potomstvo.

Veliki mravojedi mogu narasti do 2.8 metara i težiti oko 50 kilograma. Obično nisu agresivni, no ako se osjete ugroženima svojim izduženim njuškama predatorima mogu nanijeti teške ozljede.

I.K.

Pročitajte više