Djevojčica (14) silovana i ubijena u Francuskoj, vraćala se iz škole

Napuštena kuća u kojoj je nađeno tijelo djevojčice Foto: Profimedia

FRANCUSKU je šokiralo silovanje i ubojstvo 14-godišnje djevojčice na jugu zemlje, samo nekoliko tjedana nakon brutalnog ubojstva 12-godišnje curice u Parizu.

Policija je u petak uhitila 31-godišnjeg muškarca osumnjičenog za silovanje i ubojstvo djevojčice Vanese, nakon što ju je prisilio da uđe u njegov automobil dok se vraćala iz škole u Tonneisu na jugozapadu Francuske ranije tog dana. 

Počinitelj odmah priznao zločin policiji, rekao: "Znam zašto ste ovdje"

Ostavio je tijelo u napuštenoj kući u selu Birac-sur-Trec na jugozapadu zemlje i brzo je identificiran preko snimki s nadzornih kamera, rekli su iz policije.

Tužitelj u gradu Agenu rekao je novinarima u subotu da je, kada je policija došla uhititi muškarca u njegovom stanu u južnom gradu Marmandeu, on kazao: "Znam zašto ste ovdje" i priznao zločin.

Nadležni su rekli da je muškarac dok je imao samo 15 godina bio osuđen na 15-dnevnu kaznu zatvora zbog seksualnog nasilja prema drugom maloljetniku.

Dante Rinaudo, gradonačelnik Tonneisa, rekao je novinarima u ponedjeljak da roditelji djevojčice, koji su kolumbijskog porijekla, žele pokopati svoju kćer u Grenadi, u Španjolskoj, gdje je obitelj živjela nekoliko godina prije nego što se preselila u Francusku.

Rekao je da je pokrenuo online prikupljanje sredstava za potporu obitelji i da će organizirati marš za ubijenu djevojčicu u petak.

Novo ubojstvo djevojčice u Francuskoj dogodilo se samo nekoliko tjedana nakon što je zemlju potreslo brutalno ubojstvo 12-godišnje djevojčice Lole čije je tijelo, na kojem su bile vidljive ozljede, nađeno u koferu u Parizu. 

Glavna osumnjičena u tom slučaju, 24-godišnja žena, optužena je za ubojstvo, silovanje i mučenje. Namamila je curicu da joj pomogne, otela je, silovala i ubila. 

Taj je slučaj izazvao i političke tenzije u Francuskoj. Opozicijske desne stranke tražile su stroža imigracijska pravila, naglašavajući da je žena koja je počinila zločin ilegalna migrantica. Nove kritike stižu nakon drugog slučaja ubojstva djevojčice, a vlastima se zamjera preblag odnos prema zločinima i nedovoljan angažman da se počinitelje ovakvih zločina skloni s ulica. 

Pročitajte više