Pronađena djevojčica (8) iz SAD-a koja je nestala 2018. tijekom susreta s majkom

DJEVOJČICA koja je oteta iz trgovačkog centra u američkoj saveznoj državi Washington 2018. godine, pronađena je živa i zdrava u Meksiku, objavio je FBI. Aranza Maria Ochoa Lopez je imala četiri godine kad je posljednji put viđena tijekom nadziranog susreta sa svojom biološkom majkom u trgovačkom centru u gradu Vancouveru, piše Independent

Njezina je majka uhićena 2019. u Puebli u Meksiku, ali djevojčica nije pronađena sve do veljače ove godine. Dužnosnici su potvrdili kako je djevojčica, koja sada ima osam godina, pronađena u Michoacánu u Meksiku i vraćena u SAD. "Više od četiri godine, FBI i naši partneri nisu odustali od Aranze", rekao je Richard A Collodi, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Seattleu. 

Zatražila je da djevojčicu odvede do toaleta

"Naša briga sada će biti pružanje podrške Aranzi dok ona bude započinjala svoju reintegraciju u SAD-u", dodao je. Esmeralda Lopez-Lopez, majka nestale djevojčice, u siječnju 2021. godine na Višem sudu okruga Clark priznala je krivnju za otmicu i pljačku drugog stupnja te miješanje u skrbništvo prvog stupnja. 

Osuđena je kaznu od 20 mjeseci zatvora, prenosi The Columbian. Djevojčica je bilo pod skrbništvom države nakon što je 2017. smještena u udomiteljsku obitelj nakon pritužbi da ju je majka zlostavljala. Majci je omogućeno da viđa kćer dvaput tjedno. Tijekom jednog susreta ona je zatražila da odvede kćer na toalet, a zapravo ju je odvela do automobila koji je vozio suučesnik.

Pročitajte više