Djevojčica se ubila iz "solidarnosti" s varaždinskim osnovnoškolcem?

14-GODIŠNJA djevojčica iz Našica, koja je sinoć oko 20 sati počinila samoubojstvo vješanjem, jučer je bila u školi i sve se činilo normalnim.

Ravnateljica OŠ "Kralja Tomislava" za RTL je kazala kako je djevojčica čak i spomenula da ju je šokiralo samozapaljenje vršnjaka iz Varaždina te je dodala kako je 14-godišnjakinja bila prava liderica, odlikašica i predsjednica razreda, bavila se sportom i bila je vrlo uspješna odbojkašica. "Svi su je voljeli", dodala je ravnateljica škole.

Ostavila oproštajno pismo bez motiva

Nera K. u Našicama je živjela s majkom i mlađom sestrom, a otac joj je radio u Namibiji na naftnim bušotinama. Ostavila je oproštajno pismo koje je pronašla njena mlađa sestra te shvatila da nešto nije u redu. Još se točno ne zna što je u tom pismu napisala, ali iz policije su za Index rekli kako djevojčica ne navodi motiv samoubojstva.

Obiteljski radio objavio je neslužbenu informaciju prema kojoj je razlog samoubojstva solidariziranje s dječakom iz Varaždina koji se zapalio.

Susjedi djevojčice za Televiziju Slavonije i Baranje kazali su kako nitko ne zna zašto se odlučila na ovakav čin, a za obitelj imaju samo riječi hvale. "Koga god da pitate, bila je tako fina curica", kazao je jedan od susjeda suzdržavajući se od plača.

"Ne znamo za ljubavne jade"

"Bila je puna planova. Nitko ne zna da je imala nekakvih ljubavnih problema", rekao je Nerin djed u razgovoru za RTL televiziju.

"Njena mlađa sestra je pročitala oproštajno pismo, još ne znamo što je u njemu pisalo. Vidjela je da nešto ne štima i počela ju je tražiti, vikati gdje je. To je čuo susjed pa je došao. Vidio je ljestve koje su vodile na tavan i tu ju je našao", ispričao je djed.

Djevojčica je pronađena na tavanu obiteljske kuće, a vrijeme smrti bilo je sinoć oko osam sati.

A.H.
Foto: RTL Vijesti
Video ustupila: Televizija Slavonije i Baranje

Pročitajte više