Đogaš o aferi s porukama u Splitu: Što i ako jest namještaljka? Sadržaj je isti

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KANDIDAT HDZ-a za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš osvrnuo se za RTL na aferu s porukama Bojana Ivoševića i Luke Baričića. Na slučaju radi i policija jer je Baričić prijavio povredu privatnosti te podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Pored policije, na slučaju sada rade i službenici Općinskog državnog odvjetništva. 

"Mislim da je apsolutno nepotrebno, da baca sjenu na čitavu priču oko predizborne kampanje, gdje bismo trebali govoriti o programima, o vizijama, o Splitu. A mi smo sad u situaciji koja je bila i razlogom ovog svega, da je Split grad-problem, grad-slučaj i da se događaju stvari koje su potpuno neprihvatljive.

Naravno da su svi osudili stvari koje su politički vezane uz ovaj slučaj. Ako se radi o ljudskoj slabosti, OK. Ali to je politički propust, nemoralne ponude za posao, onda neprikladna komunikacija s maloljetnicama. I onda imamo pokušaj političke obrane nečega što nije obranjivo. I onda imamo potpuno neprikladno uvlačenje invalida u ovu priču, koji su osobe sa svojim integritetom i ne treba ih diskriminirati ni po kakvoj osnovi", komentirao je Đogaš za RTL.

"Što i ako jest namještaljka? Sadržaj ostaje isti"

Upitan je li riječ o namještaljci, kako govore članovi Centra i Ivica Puljak, Đogaš kaže da mu je to nemoguće komentirati.

"Ali što ako i jest namještaljka? Sadržaj toga ostaje isti, komentar ostaje isti", kaže Đogaš.

Izbori u Splitu održat će se za 12 dana, a neke procjene i ankete pokazuju da je vrlo izgledno da će biti i drugog kruga. Još veća borba bit će za mjesta u Gradskom vijeću Splita. Po pitanju prognoza, Đogaš kaže da je on optimist i da se nada najboljem. "Ako dođe do drugog kruga, ja očekujem pobjedu u drugom krugu", rekao je.

Da bi se održao na gradonačelničkoj funkciji, mora imati većinu u Vijeću. Prema anketama, ni jedna stranka neće imati većinu. Đogaš je upitan koga vidi kao svog potencijalnog suradnika ako doista bude pobjednik na izborima za gradonačelnika.

"Ne bih ulazio u ovu igru da ne mislim da ne mogu komunicirati sa svima, da nisam po prirodi uključiv. Volio bih vidjeti u Gradskom vijeću tko će biti protiv vrtića, školskih dvorana, cesta, prometne gužve, garaža. Mi smo vidjeli, zbog sitnih politikantskih interesa, svađa, odustajanje od garaža. Zato sada plaćamo cijenu za to. Otvoren sam za suradnju sa svim opcijama", rekao je Đogaš za RTL.

Pročitajte više