Đukanović: Povelja - uvjet političke stabilnosti

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović ocijenio je u petak navečer kako su dogovorom o provođenju ustavne povelje stvoreni uvjeti za sigurnosnu i političku stabilnost.

´Riješena su pitanja koja su nas opterećivala. Nadam se da nismo u pretjerano dugom zakašnjenju i da možemo uhvatiti korak s onim što su potrebe budućeg ekonomskog razvoja Crne Gore i Srbije´, rekao je Đukanović novinarima.

On je kazao kako je zadovoljan suštinom nacrta Ustavne povelje ocijenivši kako ona iskazuje duh beogradskog sporazuma.

Đukanović je naglasio kako će u narednom periodu osnovna preokupacija njegove Vlade biti rješavanje socijalnih problema, kako bi se ubrzao ekonomski i demokratski razvoj Crne Gore.

´Na dnevnom redu su isključivo reforme i naše ambicije su da mobiliziramo i druge u crnogorskom društvu i napravimo, što je moguće širi, politički konsenzus i usredotočimo se na dinamičko vođenje ekonomskih i demokratskih reformi´, objasnio je Đukanović.

Crnogorski parlament će sljedećeg četvrtka raspravljati o ustavnoj povelji i zakonu o njenom provođenju, priopćio je večeras predsjednik parlamenta Filip Vujanović, nakon razgovora sa šefovima poslaničkih klubova.

Prema dosadašnjim najavama za ustavnu povelju će glasati dvije najveće stranke - Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijalistička narodna partija (SNP), a protiv će biti Liberalni savez (LS) i albanske stranke, dok će ostale naknadno donijeti odluke.

Pročitajte više