Do 1. lipnja u Osijeku će biti gotova pozornica za Papin dolazak

DO 1. LIPNJA na prostoru Športsko-poslovne zračne luke u Osijeku bit će završena velika pozornica s koje će Sveti Otac 7. lipnja predvoditi svečano misno slavlje, izvijestio je danas koordinator priprema za dolazak Svetoga Oca u Osijek, Ivan Bešlić.

Riječ je o najvećoj pozornici u Hrvatskoj, ukupne površine 2560 četvornih metara, dugačkoj oko 180 metara, čija je izradba vrlo zahtjevna. Na pozornici će, uz ostalo, biti i mjesto za 650 glazbenika i pjevača, a prema idejnom rješenju, "ona simbolički predstavlja put čovjeka u Nebo", rekao je Bešlić.

Boravak Svetoga Oca u Osijeku i Đakovu prate i najveće mjere osiguranja, pa će tako 7. lipnja biti proglašen dan bez prometa u Osijeku i Đakovu, rekao je Vlado Tuličić, načelnik PU osječko-baranjske.

Dodao je kako je papamobil od jučer u Osijeku, a noćas je probno prevezen od Osijeka do đakovačke katedrale i natrag kako bi se procijenilo vrijeme potrebno za vožnju i ostale pojedinosti.

Pri povratku Svetoga Oca papamobilom iz Đakova vjernici će ga moći pozdraviti u selima kroz koja će prolaziti.

Osijekom će proći Županijskom ulicom do župne crkve sv. Petra i Pavla, gdje će nakratko zastati.

Načelnik Tuličić upozorava da je na prostor euharistijskog slavlja zabranjeno unošenje bilo kakvih opasnih predmeta, poput kišobrana i ostaloga, ali da su dopušteni mobiteli, fotoaparati i kamere.

Policija najavljuje detaljnu provjeru.

Načelnik Tuličić opovrgnuo je medijske informacije da će hodočasnici na prostoru euharistijskog slavlja, koje počinje u 11 sati, morati biti već u 7 sati ujutro.

"To nije točno, dolazak vjernika predviđen je do 8,30, ali i poslije toga, kada Sveti Otac, prije euharistijskog slavlja, papamobilom prođe između vjernika", kazao je Tuličić.

(Hina) vs sp

Pročitajte više