Do diplome u sedam dana: Kći Hajdukovca Boljata "diplomirala" uz krivotvorene dokumente

U REKORDNIH sedam dana je 29-godišnja Blanka Boljat, kći nekadašnjeg Hajdukovog igrača Marija Boljata, stigla do diplome studija turističkog menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku. Diplomirana ekonomistica je, prema pisanju Slobodne Dalmacije, u rekordnom roku postala zahvaljujući krivotvorenoj potvrdnici koja ju je promovirala iz više u visoku stručnu spremu. Poništenje diplome je objavljeno u travanjskom broju Narodnih novina.

Boljat je u Visokoj školi za turistički menadžment u Šibeniku 30. svibnja 2005. završila studij i stekla višu stručnu spremu i stručno zvanje ekonomista za menadžment u turizmu. Tu diplomu je preuzela 30. rujna 2005. godine, a sedam dana kasnije, 7. listopada 2005. godine, u referadi Veleučilišta je dobila potvrdnicu o tome kako je stekla visoku stručnu spremu i stručno zvanje diplomiranog ekonomista, za što su potrebna dodatna četiri semestra obrazovanja.

Spornu potvrdnicu, kao i normalno stečenu diplomu, potpisao je tadašnji dekan Stipe Belak, koji kaže kako tekst potvrdnice na temelju podataka iz referade priprema tajnik, dok on odjednom potpisuje više potvrdnica i ne provjerava dodatno istinitost navoda u njima.

I.M.
Foto:  HR Foto (Murray)

Pročitajte više