Dobar savjet zlata vrijedi: Splićani, naviknite se na pune kontejnere i - zavežite vrećice!

KERUMOV zamjenik Jure Šundov danas je održao vrlo emotivno predavanje o uređivačkoj politici.

Zaprepašten je morbidnošću pojedinih televizijskih priloga i napisa u elektronskim medijima. Za kvalitetno izvještavanje pohvalio je, pak, Slobodnu Dalmaciju jer je ona jedina prenijela što je radio Krizni stožer. Ostali su bili više posvećeni političkim izjavama Željka Keruma i Nevenke Bečić, što nikako nije korektno prema ljudima koji rade u Stožeru, ocijenio je Šundov.

"Pišite istinu"

Najgore je primio što su neki povezali smrt male Kineskinje otrovane monoksidom u Rokovoj ulici sa zaleđenom cestom te tražili odgovornost Grada.

"Ja vas još jednom molim kao Jure Šundov da se ne rade onakve stvari. Pišite istinu, a nemojte naturati morbidni osjećaj odgovornosti zbog kojega neki ne mogu spavati. Ako me netko želi odstrijeliti, branit ću se svim sredstvima", shvatio je Kerumov zamjenik prilično ozbiljno situaciju te zatražio da se prenese cijeli njegov ekspoze od kojih 10-ak minuta. Ili tako, ili nikako.

Sofija Preljvukić s Nove TV pokušala je Šundovu objasniti da oni imaju dvije minute prostora u Dnevniku i da takvo što nije ni tehničko izvedivo, ali nije išlo.

"Javnost zanima istina, a ne ovo što vi radite", nije htio Šundov odstupiti ni milimetar.

Podijelio je par praktičnih savjeta sugrađanima. I pozvao da poslušaju sve što je pametno na temu nevremena kazano u proteklih par dana. Nema sumnje da je pri tom mislio i na ono što su govorili Kerum i sestra.

"Splićani, naviknite se na škovace"

"Čistoća neće čistiti dok ne bude sigurno da ne prouzroče još veću štetu. Radije se naviknite i dalje gledati ružnu sliku s kontejnerima punim smeća", kazao je Šundov. Pozvao je sugrađane da zavežu vrećice kako se smeće ne bi raznosilo.

Nažalost, sa ovakvim standardom, u Splitu je najčešća vrećica za smeće čuvena "kerumica", o kojoj smo već pisali. Nije predviđena za "škovace", već za robu pa ju je i teško zavezati da smeće ne ispada. Ipak uz malo truda se i to da srediti. No, nema veze. Šundov je obećao da će vrijedni radnici Čistoće pokupiti i ono što ispadne, čim dovoljno zatopli, odnosno, postane sigurno.

Zimska guma s lancima?

U jednom trenutku oglasila se i direktorica Čistoće Ljubica Vrdoljak. "Pišu da kamioni Čistoće nemaju zimske gume, a to je laž! Svi imaju zimske gume od 1. studenog", bila je vrlo srčana Vrdoljak. Čudno. Svega koji minut ranije spazili smo kamionet za operacije u gradskoj jezgri. Ima lance. Što će mu lanci, kad ima zimske gume?

Šundov je pozvao čelnike gradskih kotareva na inicijativu. Slobodno fino angažirati bager i sličnu mehanizaciju, a račun za gorivo ispostaviti Gradu. "Ako trošak i pređe milijun kuna, ne sumnjam da će vijećnici podržati isplatu", kazao je Šundov. Istaknuo je kako im je u prvom planu zaštita ljudi i imovine.

 

Pročitajte više