Dobila dvije godine zatvora, a nije ni znala da u njedrima nosi 200 grama heroina!

KONOBARICA Marija B. osuđena je u Splitu na dvije godine zatvora jer je neovlašteno prenosila 200 grama heroina, i to u grudnjaku! Paket taman kupljenog heroina među njedra joj je ubacio dečko Tomislav Kurtović, i to kad je spazio policiju. Imala je dekolte, nije vidio policajke pa je računao da tamo neće tražiti. Prevario se. 

Nisam znala, majke mi...

Marija se branila da nije ni znala što je posrijedi, a u to je sud uvjeravao i njezin dečko. Poveo ju je na vožnju u Korušce kod Lećevice, jer mu je stalno prigovarala da je nikuda ne vodi. Da je znao što će se dogoditi, sigurno to ne bi napravio, kazao je sutkinji Ivoni Rupić.

Vjerojatno nije ni lagao, jer su oboje nakon uhićenja 17. ožujka spremljeni iza brave. U ćeliji je završio i Ivan Mršić, vlasnik pogrebnog poduzeća iz Prološca. Prodao je heroin Kurtoviću za 38 tisuća kuna.

Prevario se, ustvrdio je. Ispao je budala, to mu nije trebalo. Samo je pokušao napraviti uslugu poznaniku. Uredno posluje, on i supruga zarade po 12 tisuća kuna. Tu i tamo šmrkne malo kokaina.

"Vjernik sam, nikada ne bih prodao heroin"

Naslušala se svega sutkinja Ivona Rupić. Tako je Kurtović pojasnio da je heroin nabavio jer je kao bubrežni bolesnik trpio velike bolove. Inače je, tvrdi, vjernik pa nikada ne bi prodao drogu. Ipak, u stanu mu je nađena digitalna vaga te 40 grama heroina u 26 vrećica.

Sudu je to bilo dovoljno za tri godine zatvora. Mršić je dobio četiri za heroin i nešto malo kokaina, što su mu našli pretragom kuće u Prološcu, ali i još pola godine zatvora za krivotvorenje osobne iskaznice. Odlučio se, inače, na to jer je osuđen u Njemačkoj, a išlo mu se na svjetsko prvenstvo 2006. godine.

Kurtović i Mršić ostali su u pritvoru i nakon objave presude, dok je konobarica puštena na slobodu.

Pročitajte više