Dobre vibracije na koncertu "Creekdippersa" u KSET-u

AMERIČKI kantautorski i bračni par Victoria Williams i Mark Olson sa svojom grupom Creekdippers nakon nešto više od godinu dana u petak navečer su opet nastupili u zagrebačkom klubu KSET, i ponovno prenijeli dobre vibracije na publiku.

Creekdippersi su predstavili dva nova albuma: Mystic Theater, regularni album s emotivnim posvetama rustikalnim temama i ljubavi, i Political Manifest, njihov obračun s politikom američkog predsjednika Georgea Busha, koji, smatraju Mark i Victoria, Ameriku opasno vodi u krivom smjeru.

Nisu izostale niti pjesme s njihovih prijašnjih albuma poput Decembers Child, My Own Joe Ellen, Pacific Coast Rambler.

I večerašnji je koncert bio obilježen opuštenom, prijateljskom i gotovo obiteljskom atmosferom, što je razveselilo i vjernu publiku zagrebačkog kluba KSET.

Mark Olson je sredinom 80-tih godina, zajedno s Garyjem Lourisom, osnovao Jayhawkse, jednu od najboljih americana grupa. Pošto ih je nakon desetak godina odlučio napustiti, Olson se okrenuo solo karijeri i supruzi Victoriji Williams, još poznatijoj glazbenici, nesretno oboljeloj od multiple skleroze, s kojom je pokrenuo mali obiteljski bend.

Koncert Creekdippersa bio je treći i završni u niz americana i alter-country koncerata u sklopu festivala Žedno uho koji se u organizaciji KSET-a odvija već nekoliko tjedana, a koji je kulminirao prošlotjednim spektakularnim koncertom grupe Lambchop.

(Hina) xln ysp

Pročitajte više