Dodijeljena jedna nova televizijska i dvije radijske koncesije

VIJEĆE za elektroničke medije danas je obnovilo devet postojećih radijskih koncesija te dodijelilo dvije nove radijske i jednu televizijsku koncesiju, dok je natječaj za osječku gradsku televiziju poništen.

Od triju ponuda pristiglih na natječaj za osječku gradsku televiziju odbijena je ponuda Gradske televizije 031 jer nije sadržavala financijsku dokumentaciju.

Članovi Vijeća odlučili su ponoviti natječaj za osječku televiziju jer su preostala dva ponuđača, Kanal 031 i OAR, i nakon drugog kruga glasovanja dobili po tri glasa.

Na natječaj za sve ostale koncesije javio se samo po jedan ponuditelj.

Nova televizijska koncesija za grad Zadar na pet godina dodijeljena je tvrtki VOX, dok je po jedna nova radijska koncesija dodijeljena zakladi Informativni centar Mir za grad Zadar i tvrtki Kolos za grad Pakrac.

Radijske koncesije obnovljene su za tvrtku VFM za šire područje Vukovara, Radio Istri za područje Istarske županije, Obiteljskom radiju za područje Zagrebačke županije, a Hrvatskom radiju Čakovec za područje Međimurske županije.

S emitiranjem programa nastavljaju i Športski radio-Radio Cibona na području grada Zagreba, Pro radio-Radio Laus na dubrovačkom području, Studio M u gradu Prelogu, Radio Maximum u gradu Kastvu i Planex radio u općini Vidovec.

Pročitajte više