Dojavljene bombe na više mjesta u Zagrebu. "Sve dojave su lažne"

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Niz hrvatskih medija i zagrebačka policija jutros su primili lažnu dojavu o bombama koje se nalaze na više lokacija u Zagrebu, većinom u Dubravi.

Pošiljatelj maila je tvrdio da se bombe nalaze u zgradi Jutarnjeg lista na Martinovki, na okretištu tramvaja u Dubravi, u Poljoprivrednoj školi u Dubravi, u hotelu Residence u Dubravi i u Policijskoj postaji Dubrava.

Nema opasnosti za građane

Zagrebačka policija je odmah nakon dojave izašla na teren i pregledala lokacije. Na njih četiri nisu pronašli eksploziv, dok je pretraga pete lokacije i dalje u tijeku, objavila je policija jutros oko 8:30. Opasnosti za građane nema, poručili su iz policije.

Iako iz PU zagrebačke ne navode na kojoj lokaciji pretraga i dalje traje, doznajemo da se radi o redakciji Jutarnjeg lista.

U mailu koji je poslan medijima navodi se da svaka eksplozivna naprava sadrži eksploziv C4 i živčani bojni otrov sarin te da imaju tajmer. Eksplozije su bile najavljene danas poslijepodne.

Božinović: Sve dojave su lažne, istraga je u tijeku

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je kasnije da su sve dojave o postavljenim eksplozivnim napravama bile lažne, uključujući i one u redakciji Jutarnjeg lista.

''Svi nalazi su negativni kao što smo i pretpostavljali, ali mi nemamo taj luksuz da pretpostavljamo jer policija mora otkloniti bilo kakvu sumnju da se možda ne radi o stvarnoj dojavi'', kazao je Božinović i dodao da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Potpisali se kao Odred 9 Uglova

Pošiljatelj tvrdi da je dio navodnog kulta Odred 9 Uglova. Navodno se radi o samoprozvanom neonacističkom i sotonističkom kultu.

"Dobro jutro, mi smo Odred 9 Uglova, odsjek iz Dubrave. Donosimo smrt svuda, u slavu Eona i Sotone, protiv demokratsko hriscanske civilacije, koja nas vekovima udaljava od ljudske sustine. Ljudska sustina je brutalna, nemilosrdna. Mi nismo kao vi stado stoke sitnog zuba", piše u mailu.

 

Pročitajte više