Dok im prodaju meso sa salmonelom, kupci Konzuma se zgražaju nad prljavštinom u jednoj trgovini

Foto: Čitatelj

SALMONELA i druge bakterije posljednjih dana pronađene su u više proizvoda u nekoliko trgovačkih lanaca, a temeljno pravilo prevencije od zaraze namirnica je visoka higijena prostora gdje se njima barata.
 
Prošlog tjedna je salmonela pronađena i u proizvodima trgovačkog lanca Konzum. Ćevapi od teletine iz domaće proizvodnje 'pali' su na mikrobiološkom testu, a Konzum se ispričao kupcima i pozvao ih da vrate taj proizvod ako ga još uvijek nisu iskoristili.
 
Konzumov odgovor: Hvala na upitu
 
Društvenim mrežama pak kruži fotografija "čistoće" navodno snimljena u jednoj Konzumovoj trgovini. Na Facebooku autor fotografije tvrdi je riječ o Super Konzumu u Ivanić Gradu, a prikazuje blagajnu prepunu manjih otpadaka i tragova nečeg što se, prema svemu sudeći, prolilo. U svakom slučaju, ne radi se o najboljem primjeru čistoće i visokih higijenskih standarda kojih bi se trebale držati trgovine hranom.
 
Dok kupci na društvenim mrežama izražavaju svoje zgražanje, poslali smo upit Konzumu. Od njih smo dobili tek automatski odgovor "Vašu poruku smo uspješno zaprimili", a odgovor na naš upit, kojeg smo poslali prošlog četvrtka, nije stigao do objave ovog teksta.
 


Pošaljite nam svoje fotografije nečistoća i prljavština iz trgovačkih lanaca u Hrvatskoj na desk@index.hr. Objavit ćemo ih uz zajamčenu anonimnost.

Pročitajte više