DOMAGOJ ANTE PETRIĆ IMENOVAN ZA ZAMJENIKA RAVNATELJA HRVATSKE MATICE ISELJENIKA

Upravni odbor Hrvatske matice iseljenika (HMI) imenovao je Domagoja Antu Petrića zamjenikom ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, priopćeno je danas iz HMIa.

Domagoj Ante Petrić rođen je u Zagrebu 1938., a iselio se u Argentinu 1945. iz koje se, na poziv prvoga hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana, vratio 1995.

Novinarstvom se bavi od studentskih dana, a kasnije postaje i parlamentarnim izvjestiteljem, pa i glavnim urednikom časopisa "Planteo".

Informativna španjolska agencija EFE, katolička AICA, te talijanske ANSA i IPSA objavljivale su mu članke i izvješća. Na buenosaireškim radiopostajama - Argentina, El Mundo, America i Belgrano vodio je vlastite emisije.

Do povratka u domovinu obnaša dužnosti u Predsjedništvu Republike Argentine, Tajništvu za demokratizaciju kulture i u Savjetu predsjednika Republike, a radio je i kao profesor političkoga novinarstva na argentinskom sveučilištu "John F. Kennedy".

Nakon povratka imenovan je pomoćnikom ministra u Ministarstvu povratka i useljeništva, a od 2000. radi u Ministarstvu vanjskih poslova u Odjelu za informiranje.

Objavio je više od 400 članaka i eseja. Od objavljenih knjiga najvažnija mu je "Asi sangraba la Argentina".

Piše u "Hrvatskom slovu" i u njemu obnaša dužnost zamjenika glavnoga urednika. Bio je članom Argentinskoga društva pisaca, novinarskog Circulo de la Prensa i td.

Član je predsjedništva Hrvatskog žrtvoslovnog društva, govori španjolski, talijanski i francuski jezik.

(Hina) xpp ymc

Pročitajte više