Don Grubišić: Neka Kerum radnicama povisi plaću pa neka onda gradi spomenik

"ISUS za života nije težio simbolima i veličanju, živio je skroman život, tražio je tek da ga zovu učitelj. I siguran sam da se njega pita bi li mu trebalo podignuti spomenik na Marjanu da bi rekao ne", uvjeren je don Ivan Grubišić, koji je za Index prokomentirao Kerumovu inicijativu za podizanjem spomenika Isusu na Marjanu.

Smatra da bi bilo puno primjerenije da se milijuni umjesto na spomenik, potroše na socijalu i pomoć najugroženijima: "Ako imaš novca, učini dobro, daj onima koji ga nemaju i kojima je teško."

"Dok nezaposleni prekapaju po kontejnerima nije vrijeme za spomenike"

"Nije vrijeme za nikakve spomenike, u Hrvatskoj i Splitu toliko je problema. Jasno je da je započela predizborna kampanja i od tuda inicijativa. No, radi se o najobičnijoj demagogiji. U situaciji kad nezaposleni prekapaju po kontejnerima podizati spomenike je kontraproduktivno. I u Hrvatskoj će možda jednog dana doći vrijeme za spomenike, ali to sada definitivno nije slučaj", drži don Grubišić.

Drži da bi i Marjan trebao biti zaštićen od ovakvih intervencija, a ne da svatko gradi kako mu se prohtije.

Bijelo roblje u Kerumovim dućanima

"Neka Kerum dopusti sindikat u svojoj tvrtki i neka radnicama povisi plaću da ne budu bijelo roblje pa neka onda gradi spomenik", zaključio je don Grubišić.

Ako će biti po njegovom, onda ipak neće biti ništa od spomenika na Marjanu. Naveo je vjerojatno dvije posljednje stvari koje bi Kerum dopustio. Radnicama je nedavno smanjio ionako skromnu plaću, a usto je još i kasnila desetak dana. Sindikat je, pak, riječ koju uopće nije pristojno spominjati u tvrtki Kerum d.o.o.

Pročitajte više