Don Grubišić podržao radnike Jadrankamena: Tvornice treba vratiti radnicima, a politikante udaljiti!

SABORSKI zastupnik don Ivan Grubišić dočekao je jutros radnike Jadrankamena, koji su s Brača danas stigli kako bi iz drugog pokušaja od menadžera preuzeli vozni park firme u stečaju. Uputili su se prema Upravnoj zgradi i za razliku od petka, kada im je zapriječen ulaz, trojica sindikalaca uspjela su ući u prostorije tvrtke. Porazgovarali su sa stečajnim upraviteljem oko vraćanja voznog parka, no bez uspjeha.

"Vilović je štakor koji je proglasio stečaj da spasi svoju kožu"

"Kažu nam da smo u stečaju, naveli su neke nebuloze. Taj stečajni upravitelj je za mene NLO. Bruno Orešar opljačkao je Jadrankamen uz pomoć države, a sada se ta ista država poziva na pravo. Direktor Vilović najobičniji je štakor koji je pokrenuo stečaj da spasi svoju kožu", kazao je vođa radnika, sindikalist Tonči Drpić. 

Don Ivan Grubišić za samoupravljanje

Don Ivan Grubišić podržao je radnike u ostvarivanju njihovih prava. "Tvornice treba vratiti radnicima, a politikante udaljiti. I primjer Jadrankamena pokazuje da privatizacija nije valjala", ocijenio je don Grubišić.  

Prosvjed radnika Jadrankamena prati veliki broj policajaca. Tvrtka je odnedavna u stečaju. Račun je blokiran već duže vrijeme, a direktor u ostavci Vedran Vilović optužen za neisplatu plaća. Radnici su zadnju plaću dobili 19. studenog prošle godine. Dugovi Jadrankamena u stečajnom postupku iznose preko 120 milijuna kuna. Najveći vjerovnici su banke, a potom država, koja od Jadrankamena potražuje više od 30 milijuna kuna. Radnicima se duguje preko 3 milijuna kuna. Gazda Bruno Orešar ih optužuje za propast, a policija ga je pretprošli tjedan prijavila za izvlačenje 24,2 milijuna kuna iz tvrtke...

Pročitajte više