Don Kaćunko ponovo jaše: Protiv "modnih ludosti", Harrya Pottera i "homo-lobija"

DON ANĐELKO KAĆUNKO, autor izjava poput one da je smrt Franje Tuđmana uzrokovala vudu magija i da je Harry Potter magija koja se uvlači među djecu, izdao je novu knjigu pod naslovom "Pogled sa Sljemena".

Don Kaćunko se zalaže za apsolutnu zabranu pobačaja, govori o homoseksualnosti kao perverziji i o ženama kao majkama.

51-godišnji kancelar Vojnog ordinarijata u Zagrebu u razgovoru za Novi List, o medijima, kako ih naziva "šačicom liberala - novinara koji teroriziraju hrvatsku katoličku većinu" kaže: "Spominjem šačicu liberalnih medija koji teroriziraju šutljivu katoličku većinu. Novinare uopće ne ističem u tom negativnom kontekstu, jer vrlo rijetki od njih su vlasnici i glavni kreatori medijskih sadržaja. Novinari su, ni krivi ni dužni, najčešće prvi na udaru, i služe kao gromobran medijskim mogulima."

Na pitanje kako to da u svemu vidi zlo u filmovima, videoigrama, partyjima, glazbi, Harryju Potteru, don Kaćunko kaže: "Ne slažem se s tvrdnjom da u svemu vidim zlo. Ja samo u dobrom vidim dobro, a u zlu zlo. Svojim zapažanjem ja ne djelujem na sadržaj, samo ga otkrivam. Poznato je da Đavao ne voli da ga se raskrinka. Zato je Baudelaire u svojim "Malim pjesmama u prozi" napisao najdublju rečenicu koju je jedan pisac napisao o Sotoni, kako reče filozof De Rougemont, da je najveće Đavlovo lukavstvo u tome da nas uvjeri kako ne postoji. Nije Potter kriv za magiju, nego njegova "majka", J. K. Rowling. Knjige o Potteru su u osnovi gnostičke, a magija se predstavlja kao urođena sposobnost ljudske naravi. Zatim, nudi se izokrenuti model autoriteta te prevladava poruka da cilj opravdava sredstvo. Djecu se na perfidan način uvlači u okultno." 
   
"Nije problem u tome što se mlade ne može natjerati u apstinenciju, nego u tome što mediji doslovce mlade tjeraju u razvrat. U takvom se medijskom okruženju tradicionalna slika žene-majke proglašava "srednjovjekovnom", a ona je zapravo biblijska, prisutna u svim drevnim civilizacijama i religijama. Majčinska uloga žene je prirodna, jer samo žena rađa. Ne mora svaka žena biti tjelesna majka, kao ni muškarac tjelesni otac. U prirodi je svakog čovjeka da teži za roditeljstvom, a ono može biti tjelesno ili duhovno. Biblija kaže da se žena spašava rađanjem, a to potvrđuje i medicina - da kemijska kontracepcija pospješuje razvoj kancerogena. Isto je i s modnim ludostima tijesnih grudnjaka i tzv. plitkih hlača: liječnici upozoravaju na rak dojke, upalu bubrega i jajnika. Ali uzalud, jer mnogim je ženama važniji pupak nego mozak!" - objasnio je svoja stajališta kancelar Vojnog ordinarijata.    

O tome kakav je njegov stav u vezi pedofilije don Anđelko Kaćunko je rekao: "Pedofilija je strašno zlo i grozna perverzija, i ima je u svim staležima. Međutim, je li slučajno da nije na udaru pedofilija, npr. u modi, politici, estradi, itd? Dakle, nije jasno zašto se neke perverzije progoni, a druge preporučuje. Zanemaruje se i to da je tanka linija između pederastije i pedofilije, što može biti i znak vrlo jakog medijskog utjecaja "homo-lobija" na globalnoj razini. Poznato je da su vodeći modni kreatori homoseksualci, a takvima se deklariraju i kulturnjaci, političari... No, tko će mi odgovoriti koja je razlika između optuženog djelatnika u Caritasovu domu i Michaela Jacksona, te bi li taj pjevač bio oslobođen da je npr. samo običan katolički pop? Naime, stječe se dojam, ako je neki pedofil pripadnik homoseksualne elite, onda ga se štiti, a ako je slučajno katolički svećenik, onda ga se razapinje, medijski i sudski."

Pročitajte više