DORH dobio prijavu zbog adventskog vlakića koji u Delnicama nije vozio, a plaćen je

Screenshot: Nova TV

Delnički gradski vijećnici digli su se na noge zbog vlakića koji je plaćen za vrijeme adventske bajke u Delnicama, ali nije vozio. Kažu da je to zbog prikrivanja stvarnih troškova pa su slučaj odlučili prijaviti DORH-u.

"Došli smo do te stavke turističkog vlakića koji je, mogu reći slobodno, zamaskiran u troškove Delničke adventske bajke 2022./2023. I kada smo vidjeli tu sumnjivu stavku, dalje smo istraživali i naišli smo na zaista sumnjive stvari koje smo odlučili prijaviti DORH-u", rekao je vijećnik HSP-a Ivan Piškor za Dnevnik Nove TV.

Odgovor gradonačelnice Delnica

Vijećnici kažu da je uvidom u brojne dokumente otkriven tijek novca. Tvrde da je Grad Delnice. Na prijavu, kao i prozivke o netransparentnosti, odgovorila je gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić.

"Vlakić je bio u proračunu za 2023. godinu i zadnjim rebalansom proračuna ta he stavka bila vidljiva. Jednoglasno je izglasan rebalans tako da, ukoliko se radi o prijavi naših vijećnika, tada nisu imali konkretno pitanja po toj temi", govori delnička gradonačelnica.

SDP-ovac: Vlak je vješto zamaskiran u brojkama delničke adventske bajke

Igor Pleše iz SDP-a odgovorio je na tvrdnje gradonačelnice Mihelčić.

"Točno je da smo mi kao gradski vijećnici podržali taj proračun. Međutim adventski vlak, odnosno turistički vlak, nije bio vidljiv. On je vješto zamaskiran u brojkama delničke adventske bajke. Da smo znali, mi bismo bili protiv", rekao je za Dnevnik Nove TV.

Zbog prijave, sudstvo će odlučiti o vlaku i potrošenom novcu.

Pročitajte više