DORH provjerava prijavu o tome da je Lalovac tukao suprugu

Foto: FAH

NAKON što je jučer u dijelu hrvatskih medija prenesena informacija koja je iznesena u emisiji radikalnog desničara Velimira Bujanca, a vezano uz navode da je Boris Lalovac tukao suprugu, o slučaju se oglasio i DORH.

> Bivša supruga optužila Lalovca za obiteljsko nasilje, on tvrdi: "To je laž, nisam nasilnik"

> Reagirale i BaBe: Ne možemo potvrditi da je gospođa Lalovac tražila našu pomoć

> SDP: Najoštrije osuđujemo nasilje nad ženama, ali ne možemo komentirati slučaj Lalovac

"S obzirom na više novinarskih upita zaprimljenih u nekoliko državnih odvjetništava vezano uz istup T.A.L. u jednoj televizijskoj emisiji i navode vezane za sumnju u počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece odnosno kaznenih djela iz glave XVIII. Kaznenog zakona, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odgovara kako je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena obavijest nadležne policijske uprave o zaprimljenoj kaznenoj prijavi i radnjama koje je policija poduzela po toj prijavi", navode iz DORH-a, prenosi HRT.

"Radi daljnje provjere vjerodostojnosti navoda iz kaznene prijave, nadležno državno odvjetništvo je, kao i u svakom takvom slučaju, poduzelo i poduzima daljnje potrebne radnje iz svoje nadležnosti radi donošenja meritorne državnoodvjetničke odluke.

O pojedinim postupanjima, radnjama i sadržaju nadležno općinsko državno odvjetništvo ne može davati više informacija imajući u vidu zakonske odredbe tajnosti u predmetima kaznenopravne zaštite djece i tajnost ove faze postupanja", zaključuju.

Sam Lalovac je putem priopćenja za medije danas poručio kako navodi njegove supruge nisu istiniti te da ima dokaze kojima to može potkrijepiti.

Lalovac: Zbog ovoga trpi naše dijete

"Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina.  Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja.

Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin.

Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati", kazao je Lalovac.

Pročitajte više