DORH: Vladimir Šeks nije odgovoran za ratne zločine



VLADIMIR ŠEKS nije odgovoran za ratne zločine nad Srbima koji su na području istočne Slavonije počinjeni 1991. godine, priopćilo je osječko Županijsko državno odvjetništvo! DORH je proveo istragu zbog podneska Inicijative mladih za ljudska prava i navoda iz izvješća Amnesty Internationala, te su utvrdili da nema dokaza protiv Šeksa.

U sklopu istrage ispitano je 13 osoba za koje tvrde da imaju saznanja o spomenutim događajima. Također tvrde da su obavljeni uvidi u spise županijskih državnih odvjetništava u Vukovaru, Osijeku i Zagrebu te u spise Vojnog tužiteljstva u Osijeku. Iz DORH-a tvrde da i dalje traje istraga kako bi se pronašli svi počinitelji kaznenih djela protiv srpskih civila u istočnoj Slavoniji.

"Iz provedenih izvida i dokaznih radnji te prikupljenih podataka, dokumenata i drugih dokaza Državno odvjetništvo ne nalazi osnova za daljnje postupanje jer na temelju dosad utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka Državno odvjetništvo nema osnova za sumnju kako postoji kaznena odgovornost Vladimira Šeksa za stradavanje civilnih osoba srpske nacionalnosti na području istočne Slavonije tijekom 1991. godine", stoji u priopćenju DORH-a.

"Nadležna državna odvjetništva i dalje koordiniraju provođenje izvida i predlažu provođenje istražnih radnji kako bi se ti zločini u cijelosti istražili", tvrde iz osječkog Državnog odvjetništva.

Pročitajte više