Dorino Manzin zbog sukoba unutar udruge napustio Iskorak

DORINO MANZIN, najistaknutiji gay aktivist, napustio je udrugu Iskorak, na čijem je čelu bio od njezina osnivanja 2002. godine. Kako piše portal Gay.hr, Manzin je udrugu napustio zbog višemjesečnog sukoba unutar Udruge, što je kulminiralo međusobnim optuživanjem između Manzina i ostalih članova.

Manzin je, naime, u intervjuu za spomenuti portal kazao kako smatra da "su učinjene kardinalne pogreške u aktivizmu kojim se Iskorak bavio", a jedna od njih bila je i "vrlo mlako i neutralno postavljanje Iskoraka prema Prideu", a drugo je to što je Pravni tim, prema njegovu mišljenju, malo preozbiljno shvatio svoju ulogu te je "počeo sumanuto dizati kaznene prijave protiv svakoga koji nešto zucne".

Iz grupe Iskorak od ovakvih su se Manzinovih konstatacija ogradili, te ga - kako prenosi Gay.hr - optužuju da je "najveću štetu (udruzi) počinio upravo on".

U Udruzi, kako prenosi portal, smatraju kako je Manzin "dvije godine sustavno poticao sukobe oko Pridea, često i protiv stavova samog Iskoraka", te da je imao nepromišljene javne istupe poput onoga o "saborskim zastupnicima koji plaćaju za seks s maloljetnicima".

Manzin je s još troje suradnika u Središnjem državnom uredu za upravu u studenom prošle godine registrirao udrugu pod nazivom "Drugi korak – Centar za društvenu integraciju seksualnih i rodnih manjina".

B.S.

Pročitajte više