Doris Košta pokušala zaštititi Čačiju

IAKO je premijer Ivo Sanader izjavio kako će predložiti smjenu Stipe Čačije zbog afere s nebrigom za vanbračnog sina, polako postaje jasno kako je Čačija svim sredstvima pokušao spriječiti objavu teksta u Slobodnoj Dalmaciji.

U razgovoru za Jutarnji list, majka Čačijinog vanbračnog djeteta Sanja Jandrijević izjavila je kako ju je Čačija nazvao telefonom nakon što su mediji objavili priču o njegovog nebrizi za sina.

Čačija: "Imam golemu moć koje nisi ni svjesna"

"U razgovoru je priznao sina te me molio da prekinem iznositi tu priču u medijima" - izjavila je Sanja Jandrijević, pa dodala: "Obećao mi je da će od sada voditi brigu o našem djetetu, a na moje pitanje gdje je bio do sada, rekao je da treba zaboraviti što je bilo prije i da će učiniti sve da pomogne."

"Upozorio me je da ima golemu moć koje ja nisam ni svjesna" - izjavila je majka 18-godišnjeg Darija.

Jandrijević je također kazala kako je iscrpljena posljednjim događanjima te uznemirena zbog stalnih telefonskih poziva i praćenja njezinog kretanja.

Saša Jadrijević, novinar Slobodne Dalmacije, potvrdio je Jutarnjem listu kako je imao neugodnosti zbog obavljanja svog posla, te kako je čak jednu noć proveo izvan svog stana.

Novinar "Slobodne" kaže kako mu telefon nije prestajao zvoniti, te da je primio razne neizravne prijetnje.

"U petak je prijatelj Stipe Čačije praktički dovukao Sanju Jandrijević u moj stan i inzistirao na povlačenju teksta. Ni ja ni uredništvo nismo ni pomislili na to da ga ne objavimo" - izjavio je Jadrijević.

Jutarnji list iz redakcije Slobodne Dalmacije doznaje kako je mnogo osoba iz političkih krugova nazivalo telefonom pokušavajući zaustaviti objavljivanje teksta ili utjecati na njegov sadržaj, a jedna od tih osoba bila je i poznata splitska odvjetnica Doris Košta.

Ona je, piše "Jutarnji", triput nazvala redakciju Slobodne Dalmacije te tvrdila kako takvi tekstovi izlaze samo u žutom tisku, što Slobodna Dalmacija nije.

Hrvatsko novinarsko društvo oštro je osudilo "ucjene i pritiske" na novinara Sašu Jadrijevića i urednike Slobodne Dalmacije. HND u priopćenju ističe kako su "objavljivanje teksta željele spriječiti osobe koje su očito prijatelji ili znanci Stipe Čačije".

Pročitajte više